Publicitat
Ciutat

Tret d’inici a la Festa Gran

Més d’una desena d’activitats del 8 al 14 d’abril per les persones més grans de Sabadell

Diferents entitats de Gent Gran, representants de casals i regidors / D.S.

Cine fòrum, conferències, musicals, tai-txi, concerts, desfilada de vestits, ballada de serdanes, coros rocieros… Més d’una desena d’activitats farciran la Festa Gran, una setmana dedicada a la gent gran de Sabadell, amb jornades de caràcter cultural i lúdic que se celebra a partir d’avui, 8 d’abril, fins al 14 d’abril. Consulteu el programa aquí.

“És un reconeixement a la seva tasca a la ciutat, per demostrar les habilitats de la gent gran, que és activa i té un gran poder d’atracció”, ha destacat el regidor de cicles de vida, Miquel Soler.

Teresa Sererols, presidenta de la Coordinadora de la Gent Gran ha agraït la tasca dels casals i entitats de gent gran i ha posat en valor la seva feina. “Portarem al carrer les activiats que les entitats fan durant tot l’any per demostrar quina és la nostra presència a Sabadell”, ha assegurat Sererols.

L’organització

La Coordinadora és una entitat sense ànim de lucre nascuda el 1979– que enguany celebra els 40 anys– amb la intenció de millorar la qualitat de vida dels membres dels diferents casals i entitats de gent gran de Sabadell. Fan d’interlocutors entre l’Ajuntament i aquestes entitats per tractar les qüestions que afecten el col·lectiu i “defensar els drets i denunciar les injustícies”, diu la presidenta.

“Tenim força, hem recollit milers d’euros per destinar-los a la planta de pediatria de l’Hospital Parc Taulí, per la Marató de TV3 i per col·lectius amb diversitat funcional, entre d’altres”, ha indicat Sererols.

En xifres

Per la seva banda, el president de la Federació Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), Josep Carné, ha destacat que “la bona notícia no és que vivim més anys, sinó que ho fem en millor estat de salut”. En aquest  sentit, ha afegit que un de cada quatre catalans són persones gran (més de 60 anys). El grup que més creix, però, és el grup dels majors de 80 anys.

“Espanya és un dels països amb l’esperança de vida més alta del món, conjuntament amb Japó, Suissa o Singapour, i Catalunya se situa lleugerament per sobre de la mitjana espanyola”, ha indicat el president. La xifra se situa en els 84 anys de mitjana (86 per les dones i 81 pels homes). D’altra banda, segons xifres de la FATEC, a l’Estat hi ha 11.000 persones majors de 100 anys i Catalunya és la regió amb més proporció, amb 1950 persones (1600 dones i 350 homes).

Carné ha aprofitat l’ocasió per demanar a l’esfera política que incorporin jubilats com a candidats a les llistes perquè “coneixen bé les necessitats del col·lectiu”. L’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, ha dit que “cal reconèixer la gent gran com a ciutadans de ple dret, poden accedir a l’oci, l’habitatge, i a la vida política amb eines adeqüades”.

Publicitat
Comentaris
To Top