EDITORIAL

Editorial: ‘Les lliçons de Xavier Vinader’

La premsa de Sabadell tenim en Xavier Vinader un referent. Avui que fa quatre anys de la seva mort per culpa d’una pneumònia, al D.S. li dediquem el nostre particular record pel seu vessant com a mestre de periodistes joves, com Jordi Évole o David Fernàndez, entre molts d’altres. Els seus reportatges destapant els vincles de l’extrema dreta amb el govern espanyol per lluitar contra l’independentisme basc són un mirall per a molts periodistes d’investigació. Però alhora a Vinader li van costar tres mesos de presó –perquè va ser indultat– i que el país el matés com a periodista.

Però la ciutat de Sabadell encara té un deute amb ell que encara no ha saldat. En el ple del mes de maig del 2015, l’últim d’un mandat convuls amb el relleu forçat a l’alcaldia –Joan Carles Sánchez per Manuel Bustos–, tots els grups polítics van aprovar per unanimitat incloure el nom de Xavier Vinader en el nomenclàtor de la ciutat, a més d’impulsar uns premis al millor treball periodístic en l’àmbit policial que duguin el seu nom. D’aquestes dues propostes, quatre anys després, el més calent és a l’aigüera. Vinader es mereix que el proper govern municipal s’agafi aquests compromisos del ple com a propis.

Comentaris
To Top