Vallès

Junts per Catalunya a Barberà vol tornar a entrar a l’Ajuntament

Núria Ramon a l'esquerra, i Miriam Nogueras a la dreta, en l'acte de presentació de Junts per Catalunya a Barberà / X.O.

Convergència es va quedar sense cap regidor a Barberà del Vallès l’any 2015. El cert és que l’antiga federació nacionalista sempre va tenir dificultats per aconseguir representativitat al consistori barberenc, i el màxim de regidors que ha obtingut des de l’any 1979 són 3, als comicis de l’any 1991. Ara, l’espai refundat sota les sigles de Junts per Catalunya a Barberà aspira a tornar a l’Ajuntament amb una renovació total.

En un acte que va comptar amb la presència de la candidata al Congrés per Junts per Catalunya Míriam Nogueras, i l’alcaldable de la formació Núria Ramon, van presentar el projecte de Junts per Catalunya a Barberà, al restaurant ‘Tío Flores’ del municipi.

L’objectiu és clar: “Volem recuperar la representativitat al consistori, esdevenir claus per garantitzar la governabilitat del municipi, i poder construir una Barberà al servei de les persones, sostenible i democràtica”, assegurava Ramon. La formació centrarà el seu projecte en 4 eixos bàsics: potenciar la indústria i la mobilitat, fer una ciutat més inclusiva, un municipi més saludable i sostenible, i potenciar la participació ciutadana i la democràcia.

Ramon també va donar pistes sobre les possibles aliances postelectorals. “Treballarem en aliances amb la resta de forces en tots els àmbits que siguin possibles, però també per defensar la República Catalana”, assegurava la candidata.

“Barberà té moltes possibilitats”

“Barberà té moltes possibilitats. Té un teixit comercial i industrial molt potent, també té una situació estratègica des del punt de vista de la mobilitat i de les infraestructures”, deia l’alcaldable de la formació. L’objectiu en aquest sentit és potenciar aquests dos elements per “afavorir la visibilitat del municipi i també el seu potencial turístic i comercial”.

Una ciutat inclusiva i sostenible

Ramon va explicar que Junts per Catalunya a Barberà també vol apostar per una major inclusió. En aquest apartat, la candidata va assegurar que volia “facilitar” la participació de les entitats i les persones, donar resposta a les necessitats socials i d’habitatge, i empoderar a les dones i el col·lectiu LGTBI. També va fer una aposta clara per convertir Barberà en una ciutat “acollidora i atractiva” pels joves.

Sobre la sostenibilitat, Ramon va explicar que la candidatura vol fomentar el “respecte” per la natura i els espais verds del municipi, així com “potenciar-los”. La candidata també va parlar de convertir la neteja de la ciutat en una “prioritat”. I sobre els esports, la formació té com a objectiu fomentar-los i potenciar l’esport femení.

Potenciar la participació

L’últim dels 4 eixos és la democràcia i el bon govern. Ramon va explicar que la formació vol “reivindicar la participació a tots els nivells”. En aquest sentit, feia una aposta per millorar la gestió del consistori i també la transparència, “amb rendició de comptes als ciutadans”. En aquest sentit reiterava que Junts per Catalunya a Barberà vol “construir una Barberà al servei de les persones”.

El perfil de la candidata

Núria Ramon va néixer l’any 1988, ha viscut tota la vida a Barberà i és llicenciada en Psicologia. Des de l’any 2017 ocupa el càrrec de Directora executiva de l’Institut Català de les Dones. També ha presidit el Consell Nacional de Joventut de Catalunya i va dirigir la Fundació ACSAR, que assessora i acompanya les persones refugiades que arriben a Catalunya. Ramon va començar la seva militància a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l’any 2007, l’any 2010 a CiU, i va entrar al PDECat l’any 2016, on ha ocupat el càrrec de coordinadora d’Igualtat de la formació.

“Sóc una persona constant, responsable, tossuda i compromesa, i és per això que faig aquest pas endavant a les municipals, amb la voluntat de millorar aquesta ciutat on visc i que aprecio”, assegurava Ramon. La candidata no té experiència en l’àmbit municipal, però assegurava que l’experiència obtinguda en altres àmbits la motivaven.

Ramon és filla de l’exdirigent de CiU al municipi Pere Ramon, que va formar part de l’últim govern d’Ana del Frago després d’un acord entre Convergència i el PSC l’any 2011.

Comentaris
To Top