Publicitat
Ciutat

El cotxe fantàstic és sabadellenc

“Excepte saltar, ho fa tot”, diu rient el Michael Miralles (Sabadell, 1987), propietari d’una de les rèpliques més exactes de l’estat del mític cotxe fantàstic. El seu KITT –que així es deia el protagonista mecànic de la sèrie– pot parlar, dona el part meteorològic, té més pantalles i botons que un reactor nuclear i reprodueix cada detall del vehicle més famós dels vuitanta. No hi ha qui el vegi i no es pari a fer-li una foto.

“Tenir aquest cotxe és un somni d’infància fet realitat”, explica Miralles, que ha passat cinc anys treballant en el seu propi cotxe fantàstic. La seva falera pel mític Pontiac Trans-Am que conduïa David Hasselhoff a la televisió li ve de lluny. La seva àvia era una gran aficionada a la sèrie i, en morir, els pares del Michael van decidir posar-li, en el seu record, el mateix nom que el personatge de Hasselhoff. Però no només el nom predisposava aquest sabadellenc a interessar-se pel vehicle fantàstic. També ell, tot mirant la sèrie de petit, va quedar embadalit pel KITT.

“Sempre m’han agradat els cotxes, però el KITT em va enamorar”, explica Miralles, “de petit m’agradava jugar amb el Ford del meu avi i imaginar-me que era el cotxe de la sèrie”. Tenir-ne un ell mateix semblava un somni impossible, però amb 16 anys, el Michael va conèixer el cas d’un noi de València que tenia el seu cotxe fantàstic. “Només era una còpia de l’exterior, l’interior no estava fet, però em va demostrar que era possible tenir-ne un”.

Amb l’ajuda de dos amics, el Juan i el Patrick, fanàtics com ell del motor i del cotxe fantàstic, Miralles va iniciar un procés de cerca de peces, estudi de les característiques que apareixien a la sèrie, gravació de frases, etc… “Gairebé tot s’ha d’importar dels Estats Units i cal buscar força”, diu. La tela dels seients, els botons, les llantes, … I el mateix cotxe, el Pontiac Trans-Am del 82, que és molt difícil d’aconseguir. “De rèpliques al món n’hi ha moltes però aquesta és una de les millors”, sentencia Miralles, que ja ha cedit el seu cotxe per anuncies, esdeveniments i, darrerament, pel videoclip del grup Ladilla Rusa gravat a Sabadell.

El grup Ladilla Rusa grava el seu últim videoclip a Zona Hermètica i Torre-Romeu

“Ha estat un procés divertit. Aquest és un hobby com qualsevol altre i ara toc a gaudir-ne del resultat”, diu cofoi, “hi ha gent que es gasta els diners en sortir de festa, i jo ho faig en això”. Tot i que reconeix que encara millorarà alguns aspectes del vehicle, explica que ara que és pare de dues criatures gairebé no té temps pel KITT. “Això mai es deixa del tot però ara ja el dono per acabat”, diu satisfet de la feina feta.

“Només el trec de tant en tant”, explica, “sobretot per a concentracions de cotxes clàssics o esdeveniments solidaris”. En aquests darrers casos, diu Miralles, és el quan ell gaudeix més com a propietari. “El meu pare va morir al febrer de càncer i estic molt conscienciat amb aquests temes”, assegura. Per això, a més de cedir el cotxe a altres esdeveniments, el Michael cedirà el KITT a l’Hospital Parc Taulí el 5 de maig per donar suport a la cursa ‘Sabadell corre pels nens’.

Publicitat
Comentaris
To Top