Oci i cultura

‘El chico de la última fila’ tanca la seva gira diumenge al Teatre Principal

Sergi López durant una representació de la obra a la Sala Beckett / CEDIDA

“Estem rodejats de ficcions, cadascú és ficció per als altres, i és dolent no ser ficció per a ningú”, reflexionava el dramaturg Juan Mayorga aquest gener, quan la Sala Beckett de Barcelona va estrenar una nova versió de la seva obra El chico de la última fila. Un cop va acabar les funcions allà, el muntatge va començar a itinerar per altres ciutats de Catalunya, i aquest diumenge finalitza el seu viatge al Teatre Principal de Sabadell.

L’obra gira al voltant d’una xarxa entre realitat i ficció, teixida entre un professor i un jove alumne prodigi de literatura. La representació començarà a les 18h, i comptarà després de la funció amb una trobada amb l’equip artístic. Serà un espai obert al públic per intercanviar impressions sobre l’espectacle amb els protagonistes.

Dirigida per Andrés Lima, l’obra està protagonitzada per Sergi López, David Bagés, Míriam Iscla, Anna Ycobalzeta, Guillem Barbosa i Arnau Comas. “Des que vaig fer Els Pastorets, aquesta és la primera vegada que faig una obra escrita”, apunta López, conegut per pel·lícules com La propera pell, Pa negre o El laberinto del fauno.

Un èxit global

El text de Mayorga ha inspirat fins a 25 produccions arreu del món, un èxit que al parer de l’autor rau en el fet de tractar temes com la llar i l’escola, dos llocs “de trobada i conflicte”. “També perquè és una obra sobre la imaginació i com es construeix i és fonamental en les nostres vides”, assegurava durant la presentació de l’obra a Barcelona. El chico de la última fila va guanyar un premi Max -els Goya del teatre- l’any 2008.

El director, Andrés Lima, Premi Nacional de Teatre l’any 2005, destaca, per la seva banda, la necessitat “d’entregar-se” a l’obra i de deixar-se portar pel joc entre realitat i ficció. “Mai sabrem si aquest noi que es cola en una casa ho fa dins el llibre que està escrivint o si és de veritat”, continua Lima, sobre un misteri que acompanya tota la representació.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top