Publicitat
ESPORTS

Els comptes de la lletera en clau arlequinada

Després de la derrota a Badalona, ara només es pensa en el Lleida/Ll. Franco

Resten 6 jornades, 18 punts, i és inevitable que els socis i seguidors arlequinats hagin activat les calculadores. De fet treuen fum. Tot són càbales i combinacions per esbrinar quina és la puntuació que pot assegurar la permanència. Es fa difícil de preveure en una lliga que s’ha convertit en la més igualada de tot el segle XXI per la part baixa. Sempre es parla dels 45 punts com a xifra màgica de la salvació, però no sempre han estat suficients. En el global d’aquests últims 18 anys la mitjana del descens ha estat sobre els 41,3 punts i la plaça de playout ronda els 43 punts.

Els comptes de la lletera en clau arlequinada se centren en els tres partits de la Creu Alta, sobretot tenint en compte la desastrosa dinàmica fora, on l’equip suma 4 mesos i 8 partits consecutius sense puntuar. L’última alegria va ser el 0-1 del Nuevo Castàlia davant el Castelló, encara amb Toni Seligrat a la banqueta. A més, és l’únic desplaçament en què s’ha mantingut la porteria a zero. Les visites de Lleida Esportiu, Castelló i Ejea de los Caballeros marcaran el futur del Sabadell en aquesta lliga. Un Lleida en crisi -el tècnic Joan Carles Oliva ha estat definitivament ratificat fins a final de temporada- però encara amb opcions d’aspirar al playoff i dos rivals directes. Sumar els 9 punts significarien un pas decisiu, però tot fa pensar que caldrà esgarrapar alguna cosa fora. El Sabadell haurà de visitar el Rico Pérez (Hèrcules), El Collao (Alcoià) i el Municipal d’Olot en l’última jornada.

En les 21 temporades que el conjunt arlequinat suma a Segona B, s’ha trobat amb altres situacions molt semblants i de la majoria se n’ha sortit. De fet, només s’ha produït un descens esportiu a Tercera Divisió (sense el filtre de la Segona B) en tota la història. Va ser la temporada 2005/06, nefasta en tots els àmbits. Van passar fins a quatre tècnics per la banqueta (Pere Valentí Mora, José Luis Montes, Jaume Bonet i Manolo Fernández). Només amb el Chango es va poder reaccionar i l’equip va enganxar-se a la salvació, però va arribar massa tard i es va consumar el desastre en les dues últimes jornades. En les temporades 1995/96 i 2003/04 la permanència va arribar via playout. Llavors existien dues eliminatòries i ara només una. El drama del descens viurà la pròxima jornada una nova jornada plena d’emocions fortes. A més del Sabadell-Lleida, hi ha dos duels directes: Conquense-València Mestalla i Alcoià-Castelló. Així serà la tònica fins al final.

Publicitat
Comentaris
To Top