EDITORIAL

Editorial: ‘Desinformació’

Ara que ha començat la campanya electoral a Espanya, escoltarem barbaritats de tot tipus, però el més perillós seran les mitges veritats enverinades –o directament falses– per confondre la gent. Una d’aquestes, que fa temps que es diu impunement, és que les persones immigrades reben més ajudes socials, o que se les queden totes. Fals. I és tan fàcil de desmentir que fa fins i tot mandra haver-ho de fer, però en els temps que corren, en què partits amb moltes opcions de tenir molts diputats al Congrés –i qui sap si una cadira al ple municipal de Sabadell– fan servir arguments com aquests per arreplegar vots, cal fer-ho.

Avui expliquem, amb dades de la regidoria d’Acció Social de Sabadell, que a la ciutat, com a tot arreu, es fan servir criteris econòmics i socials per repartir les ajudes públiques, i no per l’origen de les persones. La conseqüència de fer servir aquests criteris és que, com que en general les persones que arriben d’altres països acostumen a tenir un nivell econòmic baix –si marxen del seu país és perquè busquen una vida millor–, tendeixen a rebre més ajudes proporcionalment, però mai més en termes absoluts que les que reben les que tenen nacionalitat espanyola. Les dades no enganyen.

Comentaris
To Top