Diners

Les empreses alemanyes busquen aliats entre les subcontractistes vallesanes

La jornada d’internacionalització i ‘networking’ que es va celebrar a la Cambra de Sabadell / CEDIDA

La Cambra de Comerç de Sabadell organitzarà una trobada B2B (d’empresa a empresa) entre compradors alemanys i empreses subcontractistes industrials del Vallès que tindrà lloc el pròxim 6 de febrer del 2020 a la ciutat. Aquesta iniciativa es va anunciar durant la jornada de networking i d’internacionalització Com pot una empresa industrial vendre amb èxit a Alemanya, que l’entitat sabadellenca va organitzar dijous conjuntament amb ACCIÓ. La sessió va despertar l’interès d’un grup de companyies industrials.

Mercat competitiu

La jornada estava adreçada a subcontractistes, que són empreses que treballen sota les especificacions del client. En un mercat tan competitiu, amb preus ajustats, les empreses que demanen a Alemanya són “tecnològicament potents, que es pugui convertir en un aliat”, explica Joan Valls, director de l’Àrea d’Assessoria, Promoció i Formació de la Cambra de Comerç de Sabadell. “Volen algú que faci equip per construir una relació a mitjà i llarg termini”, subratlla Valls. Cal qualitat, un bon servei i rapidesa. A més, un dels factors claus per poder treballar amb aquest país són les homologacions i certificacions.

A Alemanya, els sectors que generen més oportunitats són l’automoció, la maquinària avançada, tecnologies mèdiques, mobilitat i electrònica. “És un dels productors industrials del món i per a les empreses de subcontractació és bàsic accedir-hi”, afegeix Valls.

Els responsables de les companyies Tade i Forminsa van explicar durant la sessió la seva experiència com a proveïdors d’empreses alemanyes. “Hi ha molt interès a exportar a Alemanya”, afirma Valls. Per això, a la trobada del 6 de febrer del pròxim any a Sabadell hi participaran els caps de compra de grans empreses industrials alemanyes i es podran entrevistar amb les subcontractistes vallesanes.

L’any 2018, les exportacions catalanes de productes industrials a Alemanya van superar els 6.000 milions d’euros. El 80% de les exportacions són productes industrials i tecnologia com l’automoció

Comentaris
To Top