Ciutat

Rufián acusa el PSC de no ser “ni socialistes ni obrers”

El republicà assegura a Sabadell que PSC i PSOE no són “ni socialistes ni obrers”

Rufián, aquest dissabte a Sabadell / LLUÍS FRANCO

El número 2 d’ERC a les eleccions generals del 28 d’abril, el sabadellenc Gabriel Rufián, ha respost aquest dissabte des de Sabadell la candidata del PSC, Meritxell Batet. La socialista ha dit al matí a Tarragona que “ser d’esquerres és no permetre les retallades del Govern”, al que Rufián ha contestat que PSC i PSOE no són “ni socialistes ni obrers”.

Rufián també ha enviat un missatge al president del Partit PopularPablo Casado, a qui ha dit que “té raó en part” quan diu que al rei “l’hem votat tots”; “al pare del [rei] Felipe el va votar Francisco Franco”, ha etzibat el republicà.

Des de la plaça Marcet, Gabriel Rufián ha sortit al pas de les especulacions sobre si ERC donaria suport a una hipotètica investidura de Pedro Sánchez, al que ha explicat que “depèn” de quin Sánchez trobin, si el que dóna suport al 155 o el que fa fora Rajoy.

El sabadellenc ha presentat l’opció d’Esquerra Republicana com un aval per evitar el retorn del 155. El 2 d’ERC defensa que “si guanya el PSC, guanya Ciutadans. Si guanya ERC, guanya Catalunya”.

Telechea, Nuet, Fernàndez i Parejo participen a l’acte

Per la seva part, Carolina Telechea, la tercera d’ERC a les generals per Barcelona, ha explicat que va abandonar el PSC per coses com els casos de corrupció com el Mercuri de Sabadell. El número 4 de la llista dels republicans al Congrés, Joan Josep Nuet, de Sobiranistes, ha reclamat “votar amb el cor” en unes eleccions en què segons ell es tracta de decidir sobre la llibertat de Catalunya.

L’alcaldable d’ERC a les municipals, Juli Fernàndez, ha defensat diferents polítiques republicanes que ha dut a terme aquests quatre anys a Sabadell, com sancionar les elèctriques per tallar la llum a les persones més vulnerables. Tanmateix, Fernàndez, ha destacat que Esquerra és un partit amb més de 80 anys d’història i “sense ni un cas de corrupció”.

També ha pujat a l’escenari de la futura plaça de les Dones del Tèxtil, un aspecte diverses vegades recordat pels republicans, Eugenia Parejo, amiga andalusa d’Oriol Junqueras. Parejo, número 31 d’ERC per Barcelona, ha explicat que el mateix Junqueras li va demanar que participés de la campanya. Ha explicat que tot i no ser d’ERC ni independentista, es considera republicana i demòcrata i ha afegit que “no vull que feu la independència, però vull que l’Oriol estigui al carrer”.

Enmig de l’acte, un grup de membres del CDR de Sabadell s’ha situat silenciosament en un lateral de la plaça mostrant cartells amb diferents preguntes als republicans, que no hi han fet cas.

Diverses pancartes que mostren els manifestants del CDR de Sabadell / ACN

Comentaris
To Top