Esports

El Sabadell sobreviu amb un agònic triomf sobre el Lleida (1-0)

L’equip d’Antonio Hidalgo trenca una ratxa desastrosa i manté les opcions de permanència

El moment clau: el cop de cap d'Arturo al fons de la xarxa/Ll. Franco

Dramàtic. El Sabadell ha trencat l’esgarrifosa ratxa d‘onze jornades sense guanyar amb una victòria agònica i lluitada fins al minut 96 davant un Lleida Esportiu que es jugava les opcions de playoff. L’estrena d’Arturo aquesta temporada a la Creu Alta ha estat providencial i suficient per sumar tres punts d’or que treuen, momentàniament, als arlequinats de la zona de descens. L’afició hi torna a creure.

Es notava clima d’autèntica final a la Creu Alta. El Sabadell per mantenir vives les seves opcions de permanència i el Lleida les de playoff. Això ha propiciat un partit de màxima intensitat. Potser poc lluit, però es lluitava cada pilota com si fos l’última. Antonio Hidalgo ha fet variacions a l’onze. Tot i no jugar Migue, ha seguit apostant per una defensa de tres amb la sorpresa de Pedro Capó el lateral dret juntament amb Nico i Pajarero. De nou, Óscar Rubio i Josu han exercit de carrilers. A vegades es convertia en un ofensiu 3-4-3.

La fogosa sortida arlequinada ha estat una declaració d’intencions. El Sabadell li ha deixat clar al Lleida que ho tindria molt difícil. Sense crear massa perill, l’equip d’Antonio Hidalgo s’ha apoderat del control absolut del matx. No ha concedit res i era qüestió de temps que arribés alguna oportunitat. Així ha estat. De fet l’acció clau s’ha concentrat en el minut 34. Una rematada d’Adri Cuevas s’ha passejat per la línia de gol després de tocar el pal dret de manera inversemblant, però en el servei de cantonada posterior, quan la grada encara s’estava desesperant, Arturo ha connectat un cop de cap imponent al fons de la xarxa. És, per cert, el primer gol del murcià a la Creu Alta aquesta temporada. Molt valuós, això sí. La merescuda recompensa sobretot a l’esforç i màxima entrega d’un equip que s’ha deixat la pell al camp. El caràcter d’Antonio Hidalgo s’ha transmès a la gespa.

Calia veure si al Sabadell li entraria la por a guanyar. Aquell pànic que bloqueja els equips de la zona baixa. A la represa ha canviat el guió, però més per la inèrcia del marcador. Els arlequinats han fet un pas enrere i el Lleida, obligat, ha tingut la possessió. Allò de la possessió inútil. No li ha servit per generar cap ocasió clara. Una pilota ha acabat al fons de la xarxa, però l’acció l’ha invalidat el col·legiat per un clar fora de joc.

En alguns moments el Sabadell s’ha tirat massa enrere i Antonio Hidalgo ha decidit moure la banqueta per buscar oxigen. L’entrada de Pol ha permès recuperar control i pilota. L’extrem, amb la seva velocitat, ha trencat la dinàmica del partit. Fins i tot ha pogut arribar la sentència en una acció on han intervingut Óscar Rubio, Pol i Arturo, però en l’últim instant ningú ha sabut culminar. Gato s’ha retirat de la gespa amb una eixordadora ovació després de marcar-se un partidàs, igual que Arturo quan ha cedit el seu lloc a Edgar.

Amb l’1-0 era previsible un final d’infart. El guió encara ha agafat més dramatisme amb els 6 minuts d’afegit que ha atorgat l’àrbitre. El Sabadell ha sabut jugar aquests minuts millor que el dia del Cornellà, però quasi s’ha repetit el mateix cruel desenllaç. En l’últim sospir, entre Roberto, el travesser i, finalment, Ángel Martínez sota pals han evitat un empat que hauria estat la tomba pel conjunt arlequinat. Aquesta vegada, la sort ha jugat a favor i s’ha pogut trencar la desastrosa dinàmica d’aquesta segona volta. La Creu Alta ha acomiadat l’equip com si hagués guanyat un títol. De moment, amb els resultats de la jornada -sobretot gràcies a l’empat del Castelló a El Collao– surt de la zona de descens i queda en playout. El pròxim repte és l’assalt del Rico Pérez.

FITXA TÈCNICA

Sabadell: Roberto; Pedro Capó, Pajarero, Nico, Josu, Ángel Martínez, Óscar Rubio, Gato (Migue, m. 90), Arturo (Edgar, m. 84), Adri Cuevas i Néstor (Pol, m. 70).

Lleida Esportiu: Víctor; Dalmau, Oriol, Tano, César, Noel (Calavera, m. 60), Cano (Sebi, m. 80), Josimar, Pedro Martín, Juanto i Musa (Trilles, m. 71).

Àrbitre: Mateo Busquets Ferrer, Comitè balear. Grogues: Nico, Ángel Martínez, Néstor; Calavera, Juanto, Trilles.

Gol: 1-0, minut 35: Arturo.

Incidències: Creu Alta, 2.514 espectadors.

Antonio Hidalgo “Ens feia molta falta aquesta victòria”

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top