Ciutat

Així serà el Divendres Sant a Sabadell

Les processons de Can Puiggener i el Via Crucis del Centre, protagonistes de la jornada

Natzarens durant la processó de Can Puiggener de l’any 2017 / LLUÍS FRANCO

Arriba Divendres Sant i, pel que fa a processons, a Sabadell hi ha dos esdeveniments a tenir en compte: el Via Crucis interparroquial del Centre, i les processons de Can Puiggener. El Via Crucis està organitzat per les confraries de Sant Feliu, la Puríssima i la Santíssima Trinitat i començarà a les 9 del matí a la Via Massagué. Les processons de Can Puiggener seran al vespre, cap a les 19 h, i començaran i acabaran a la Parròquia de Sant Roc.

Via Crucis del Centre

La processó d’enguany començarà a les nou del matí  davant la parròquia de la Puríssima, i travessarà el centre de la ciutat fins a arribar a la parròquia de la Santíssima Trinitat, a la Rambla. Pel camí, la comitiva pararà a la plaça de Sant Roc, davant la parròquia de Sant Fèlix on, coincidint amb l’estació en què Jesús es troba amb la seva mare, el Crist es trobarà amb la Mare de Déu dels Dolors. Aquest 2019 la imatge del Crist que sortirà al carrer serà la de la Confraria del Sant Crist de la Bona Mort, que pertany a la Puríssima. La processó podria acabar cap a les 10.30.

Publicitat

Processons de Can Puiggener

Des de fa prop de seixanta anys, les confraries d’estil andalús de Can Puiggener surten cada Divendres Sant pel barri en processó. Aquesta vegada, com en d'altres ocasions, sortiran de la parròquia Sant Roc, al carrer Florit, en el següent ordre: la Flagelación, el Nazareno, el Crucificado i la Virgen de los Dolores. El recorregut dura més de quatre hores i acaba a la mateixa parròquia. Entre els moments més destacats, cal recordar les saetas, els cants espontanis a Crist o la Verge que acostumen a fer alguns membres del públic durant la processó. També alguns punts de l’itinerari que sempre resulten atractius de veure com la sortida de la parròquia, el gir a la plaça de Granada o l'aplegament de les quatre imatges a la rotonda del carrer Puig de la Creu. La processó podria acabar cap a les 23.30.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top