Ciutat

Joan Mena (En Comú Podem) avisa que un pacte PSOE – Cs seria un retrocés per la cultura catalana

Joan Mena, Alejandra Sandoval, Joan Berlanga i Eduard Navarro / D.S.

El sabadellenc Joan Mena, número 5 d’En Comú Podem aquestes eleccions generals, demana el vot per la seva formació per evitar un govern de PSOE i Ciutadans. Mena, veí de Torre-romeu, ha estat aquest matí de Sant Jordi al passeig de la Plaça Major, des d’on ha apuntat que “un govern amb el Partit Socialista i Ciutadanos és una de les grans amenaces que tenim”.

Per Mena, un pacte així tindria com a contrapartida des de la immersió lingüística a la cultura catalana, perquè “qualsevol proposta de Ciudadanos la fa en contra la llengua i la cultura catalana i pensant en incendiar els carrers de Catalunya”. Mena es presenta com a “vot fiable” per aturar aquesta “possibilitat de pacte” i apunta que En Comú Podem vol generar aliances a Espanya per canviar-la i poder transformar Catalunya.

L’educació, el 6% del PIB

Des d’En Comú Podem reclamen que l’educació tingui un pressupost equivalent al 6% del PIB que és el que destinen de mitjana els altres països europeus, segons ha apuntat Mena. Una de les principals propostes és blindar la immersió lingüística, però també volen incrementar les beques educatives perquè “les del PP van ser un desastre i les del PSOE han deixat molt a demanar”, i rebaixar les taxes universitàries perquè ningú es quedi fora de la universitat pública.

Berlanga tira un dard a Gabriel Rufián

“Hi ha dos sabadellencs que amb tota probabilitat seran diputats al Congrés”, ha dit l’alcaldable dels comuns a Sabadell, Joan Berlanga. Sense referir-s’hi, ha parlat del número 2 d’ERC, Gabriel Rufián. Berlanga ha dit que els ciutadans de Sabadell hauran d’escollir aquest diumenge entre Mena, que pot tenir “la capacitat d’evitar un pacte entre PSOE i Ciudadanos i garantir polítiques d’esquerres i un escenari de diàleg que baixi la distenció”, o “altres candidats que al Twitter que potser diuen el que volen escoltar els seus militants, però segurament no tindran la capacitat ni de generar aquest diàleg ni de garantir polítiques d’esquerres”.

Comentaris
To Top