Ciutat

El CN Sabadell, entre els millors d'Europa

Anni Espar i Laura Ester celebrant el títiol europeu / V. Rovira

Un model d’èxit. Dissabte al migdia, un cop les jugadores de l’Astralpool Club Natació Sabadell va aixecar la Copa d’Europa, la cinquena de l’entitat –la quarta aconseguida a Can Llong–, se celebrava, més enllà del que significava un nou ceptre europeu a les vitrines, l’èxit d’un model instaurat fa anys al Club. Així ho explicava Xavi Balaguer, director tècnic del Club minuts després d’aixecar el títol: “Ha estat la recompensa a la feina que fem en l’àmbit de club. Guanyar un títol com aquest amb 7-8 jugadores que han après a nedar aquí al Club i que s’han format al Santa Clara ens ensenya que tenim un model que dona fruits”, comentava un orgullós Balaguer. Tanmateix, tot i tenir el hàndicap que l’any vinent serà any olímpic, circumstància que implica que moltes seleccions preparen a consciència la cita, el màxim responsable esportiu va assegurar que “no renunciarem a aquest nivell que tenim, penso que l’equip demostra les ganes de guanyar i en l’àmbit de club el retorn és inqüestionable”, va sentenciar.

Aposta per gent de la casa

Tot i que els majors èxits internacionals no van arribar fins a l’any 2011 quan la capitana Olga Domènech va aixecar la primera Copa d’Europa davant l’Orizzonte de Catània –precisament el rei del waterpolo femení amb vuit Copes–, el Club Natació Sabadell feia anys que treballava de valent per començar a escriure les primeres pàgines d’or.

Aquest primer títol, però, no es podria explicar sense mencionar la figura de Nani Guiu, també present a la grada, en aquesta dècada prodigiosa de l’entitat. L’actual director tècnic de la Federació Catalana de Natació va situar l’equip entre els grans d’Espanya i d’Europa. Amb ell van arribar quatre de les cinc Copes amb un model en què s’apostava pel planter amb alguns fitxatges de renom per fer aquest salt de qualitat per poder competir amb els grans del continent.

Publicitat

Després de nou temporades al capdavant de l’equip, des del club es va voler fer un canvi de cicle apostant per un entrenador de la casa. L’arribada de l’aleshores director tècnic David Palma, el maig del 2017, com a nou entrenador només va fer res més que continuar la ratxa triomfal d’un equip que té no té sostre i del qual el tècnic de la cinquena Copa d’Europa en destaca el valor humà d’un grup campió: “Més enllà de la qualitat, em quedo amb la part humana de cada una d’elles. Recordo com si fos ahir l’acceptació que van tenir quan vaig arribar. S’ha de valorar que les jugadores sempre hagin cregut en dos entrenadors de la casa”, va comentar el tècnic sabadellenc.

“Volem superar el Voltregà”

Qui també estrenava caseller de títols era Claudi Martí com a president de l’entitat nedadora. Martí, que es va involucrar en primera persona per dur la final four per quarta vegada a la ciutat, va comentar que la millor manera d’agrair a les jugadores aquests anys plens d’èxits “és el reconeixement de totes les persones del Club cap a elles en forma d’aplaudiments d’estimació i d’una clara aposta pel projecte”. Una declaració d’intencions que es confirma amb un gir d’ambició de cara als pròxims anys quan va afirmar que “hem d’intentar ser l’equip català amb més Copes d’Europa”, quan se li va preguntar per si veuríem el Club per sobre de l’Orizzonte de Catània. La filosofia hi és i el talent també, per tant, res fa preveure que no puguem viure més anys de glòria.

El Barça de hoquei té 22 copes d'Europa, el que més de Catalunya

El Barça de hoquei té 22 copes d'Europa, el que més de Catalunya / CEDIDA

El Voltregà, tambe d'hoquei, en té 6

El Voltregà, tambe d'hoquei, en té 6 / CEDIDA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top