Ciutat

Les obres del Portal Sud podrien començar a principis del 2020

El ple podria aprovar aquest dijous el pla urbanístic per una nova entrada a Sabadell des de la C-58

Imatge de satèl·lit de l'indret on se situarà el nou portal sud / GOOGLE MAPS

El Portal Sud de Sabadell podria començar a construir-se entre gener i febrer del 2020. Almenys si, com s’espera, el ple municipal aprova aquest dijous 25 d’abril el pla especial urbanístic per l’obra. Així ho han indicat al D.S. fonts municipals, i ho han confirmat aquest dimecres el tinent d’alcalde Juli Fernàndez i l’alcalde, Maties Serracant, en la roda de premsa prèvia a la celebració del ple. “Aquest enllaç [l’entrada sud a la ciutat] està molt mal resolt actualment”, ha dit l’alcalde, “el govern ha apretat molt per arribar a desenvolupar aquesta zona”.

L’aprovació i execució del pla arriba amb 18 mesos de retard, com a mínim. Aprovat inicialment per la Junta de Govern Local el 25 de setembre del 2017, la idea de construir una nova entrada al sud Sabadell des de la C-58 s’ha debatut des de fa més de vuit anys. Segons el consistori, el retard en l’aprovació del pla i l’execució de les obres s’ha degut a que, donat que l’infraestructura està situada a tocar de l’aeroport de Sabadell, calia un informe positiu per part de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria d’Espanya.

A més, ha comentat Serracant, el pla urbanístic requeria la cessió per part d’Aena d’uns terrenys que finalment no formaran part del pla. “Hi ha hagut moltes dificultats, les hem afrontat i les hem resolt”, ha indicat l’alcalde, “Hem hagut d’aguantar un desastre, una entrada vergonyosa a la ciutat i problemes d’accessibilitat, a més del preu desorbitat que va fixar Aena pels seus terrenys i que han comportat canviar la ubicació de la rotonda”.

Una nova entrada a la ciutat

El projecte del Portal Sud tindrà un cost de 5,3 milions d’euros, sufragats gairebé per complet per l’Ajuntament de Sabadell. La Diputació de Barcelona aportarà 2 milions del pressupost, i 100.000 euros provindran de particulars. La fisonomia de la infraestructura ha variat des de la seva aprovació inicial. El nou pla contempla la creació d’una rotonda i un carril soterrat per als vehicles; i un carril segregat per a bicicletes i vianants.

La rotonda estarà situada per sobre d’on ara hi ha la carretera de Bellaterra (que rodeja l’aeroport) i tindrà quatre sortides: una que connectarà directament amb un lateral de la C-58 mitjançant un viaducte sobre el Riu-sec; una cap al nord que acabarà en una nova rotonda entre els carrers Carles Buigas i Victor Balaguer; una que connectarà amb la Gran Via per nord-est; i una al sud que enllaçarà amb la Carretera de Bellaterra. Per garantir el bon funcionament de la rotonda, a més, es construirà un pas subterrani que connectarà la Carretera de Bellaterra amb la Gran Via sense necessitat d’entrar a la rotonda.

Mapa del projecte del portal sud, al qual ha tingut accés el Diari de Sabadell / CEDIDA

Comentaris
To Top