Publicitat
Eleccions municipals

Joan Berlanga: ‘Reprendre el fil roig, verd i violeta’

“Ara volem guanyar perquè estem preparats per representar el conjunt de la ciutat i per liderar una nova etapa”

El cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga / ÓSCAR ESPINOSA

[Per Joan Berlanga, candidat de Sabadell en Comú]

El 2015 la gent dels Comuns vam quedar a 340 vots de guanyar les eleccions. Durant quatre anys hem fet possible el govern actual i hem gestionat amb eficàcia les regidories d’Educació, Sostenibilitat, Transparència, Treball i Empresa i Recursos Humans, fent feina i poc soroll. Ara volem guanyar perquè estem preparats per representar el conjunt de la ciutat i per liderar una nova etapa que reprengui el fil roig, verd i violeta del millor municipalisme. Sabem què volem i com fer-ho. Aquests són els grans eixos del nostre programa:

Un primer eix, que sovint s’obvia, és complir l’obligació principal d’un ajuntament: fer que la ciutat funcioni, és a dir, tenir bons serveis públics de neteja, transport, espai públic en bon estat, etc.. Per tant, governarem la ciutat per complir aquestes obligacions.

Un segon eix respon al nostre fil roig. Són les polítiques per mitigar i revertir les desigualtats econòmiques i socials. Aquesta realitat ens indigna i combatre-la és prioritari. Tota la nostra actuació política, des de com plantejar la fiscalitat a com planificar la cultura o l’esport, estarà impregnada per aquesta premissa. Educació i Habitatge seran dues prioritats.

Per avançar cal saber cap a on es va. Per això, un tercer eix és generar un acord en tres àmbits. Primer, el debat territorial: quin paper vol jugar Sabadell al territori? Davant la gran Barcelona, nosaltres optem pel desenvolupament dels Vallesos. Quines infraestructures de mobilitat interurbanes calen? Nosaltres prioritzem la connexió de la carretera de Castellar amb la Ronda Oest. Dos, la mobilitat: estem obligats a avançar cap a una mobilitat més sostenible amb menys cotxes i caldrà prendre decisions importants. I tres, el model socioeconòmic: aquí cal alinear la formació, la innovació i l’activitat econòmica, omplir els polígons ara buits i generar riquesa i ocupació de qualitat. Per responsabilitat i convicció, en aquest eix el nostre fil verd sempre hi serà present.

El quart eix és impulsar polítiques per afavorir una ciutat cívica, fraternal, feminista, solidària i participativa. Això no és només una declaració d’intencions. És una convicció que, amb perseverança, portarem a terme aplicant-nos a nosaltres mateixes allò que prediquem, invertint en cultura i educació, escoltant abans de fer, ajudant les entitats que treballen pel bé comú, potenciant les comunitats dels barris i altres actuacions d’aquests tipus, teixides sempre amb fil violeta. Aquest no és un camí ni fàcil ni ràpid, però és el que ens permet avançar sense deixar ningú enrere.

Cal obrir una nova etapa que reprengui la millor versió de la ciutat amb ADN roig, verd i violeta. Els Comuns ens sentim preparats per afrontar aquest repte. Sabem què volem, sabem com fer-ho i sabem liderar un govern d’esquerres amb més d’un partit amb capacitat d’arribar a acords amb la ciutat. Allò que hem fet ens avala, som de fiar.

Publicitat
Comentaris
To Top