EDITORIAL

Política de pactes

No cal ser un expert en política municipal per assegurar que el pròxim govern de la ciutat estarà format almenys per tres partits polítics dels 15 que es presenten. Per això és tan important, per part dels sabadellencs, saber abans de votar si el seu vot permetrà un govern de coalició ideològicament cap a un costat, o cap a l’altre. I per tant, els periodistes que seguim aquesta campanya sempre preguntem per la política de pactes a cada candidat. Però a part del que diguin en una entrevista enregistrada, veure’ls interactuar en un debat com el que vam organitzar dissabte passat, i com tots els que vindran a partir de demà, també dona pistes d’afinitats personals i polítiques, i també de tot el contrari.

Per exemple, els dos últims alcaldes de la ciutat –Juli Fernàndez i Maties Serracant–, que van seure de costat, van mostrar una sintonia especial que van tenir amb Joan Berlanga, que en canvi es va obrir a entendre’s amb el PSC –però també amb els independentistes–. Una altra de les conclusions del debat del D.S. és que les eleccions generals han enfortit els líders d’ERC i PSC, que es veuen un graó per sobre dels altres en intenció de vot. El 26-M els donarà o traurà la raó.

Comentaris
To Top