Ciutat

Denuncien un desnonament amb violència a una família de Sant Oleguer

Segons testimonis, una dona ha hagut de ser traslladada al Taulí

Membres de la família desnonada, davant l'edifici d'on els han fet fora / D.S.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) ha denunciat aquest dimecres al matí el desnonament d’una família amb dos fills menors d’edat al barri de Sant Oleguer. Segons els afectats, diversos cotxes dels Mossos d’Esquadra s’han presentat sense previ avís a les 9.30 del matí i han fet ús de la força per desallotjar a la família. La mare, malalta d’epilèpsia, ha patit un desmai i ha hagut de ser traslladada a l’Hospital Parc Taulí. “L’han arrossegada per terra com una bossa d’escombraries”, denuncia el seu marit, Mohamed. Una filla, denuncia el pare de família, té hematomes al braç després que un agent l’agafés amb força per fer-la fora del pis.

La família està formada per sis membres: un matrimoni i quatre fills. Portaven cinc mesos ocupant l’habitatge, situat en un sisè pis i propietat del fons voltor Cerberus. Segons una veïna, l’apartament portava buit uns cinc anys, i ha estat ocupat en diversos períodes i per diferents persones des de fa força temps. Operaris enviats per la propietat han tapiat avui la porta. “Ara mateix no tenim on dormir”, explica el Mohamed, “jo puc viure al carrer, però la meva família no“. Segons denuncia el Mohamed, ningú els va notificar que la Policia els expulsaria aquest dimecres ni es va posar en contacte amb ells per negociar un lloguer social o un desnonament pactat.

Veïns i membres de la PAHC s’han concentrat davant l’edifici, situat davant el Centre Cívic de Sant Oleguer, en protesta per la situació; i han exigit a l’Ajuntament que intervingui per assegurar un sostre a la família. El regidor de Serveis Municipals, Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, ha arribat a l’edifici poc després que en marxés la Policia. “Ni el jutjat ni els Mossos ens han notificat que hi hauria aquest desnonament”, ha assegurat, “és una queixa constant que tenim en aquests casos, perquè si se’ns avisés podríem planificar un reallotjament”. “Ha estat una situació lamentable que es podria haver evitat”, ha afegit Perarnau.

NOTA: En una primera versió d’aquest reportatge s’esmentava que el propietari de l’apartament era el BBVA. L’actual amo de l’habitatge és el fons voltor Cerberus, que va adquirir el pis de mans del banc fa dos anys.
Publicitat
Comentaris
To Top