Ciutat

Juli Fernàndez (ERC) planteja convertir la zona de l’Artèxtil en el districte administratiu i d’innovació

El cap de llista d’ERC a les municipals, Juli Fernàndez, proposa que el barri de Covadonga passi a ser un espai central a la ciutat. El líder republicà, en el primer dia de campanya, ha assegurat que el barri té les característiques per convertir-se en el districte administratiu, d’innovació i coneixement de la ciutat.

Èlia Soriano, Gabriel Fernàndez i Juli Fernàndez davant de la Torre de l’Aigua / D.S.

A més, ha plantejat que l’edifici de l’Artèxtil, la part de propietat municipal –11.000 m2– es converteixi en les dependències administratives de l’Ajuntament. “L’Ajuntament necessita un espai que consolidi i comparteixi les diferents dependències administratives del consistori”, ha assegurat el republicà.

Fernàndez creu que l’espai té les dimensions adequades i els requisits per assumir aquesta tasca, i afegeix que ajuntar-ho tot en un mateix espai aportarà més eficàcia i que la gent pugui compartir coneixements, a banda de “la reducció de costos de tenir-ho tot en un mateix espai”.

“Veiem la Gran Via com un bulevard”

Des d’Esquerra veuen el futur de la Gran Via com un bulevard, per on “hi circuli un tramvia que relligui tota l’anella de la ciutat”. Fernàndez indica que perquè aquest espai aconsegueixi convertir-se en aquest centre neuràlgic s’ha de aconseguir la connexió entre la C-58 i la carretera de Castellar per alleugerir aquest volum de trànsit. “Per aconseguir aquesta projecte s’ha de desvincular el debat de la connexió al quart cinturó” afirma el republicà.

Afegeix que aquesta connexió és urgent, i que per fer-ho no es pot vincular a un debat “que fa 40 anys que està encallat”. A més, el líder d’esquerra diu que si no s’ha separat el tema al quart cinturó ha estat per l’interès d’alguns partits polítics, però que ells “prioritzen que l’execució es faci el més ràpid possible”.

La caserna, un espai d’oportunitats

Des del partit republicà creuen que la Caserna és un espai d’oportunitats, i proposen aprofitar el solar de darrera del Taulí per posar-hi la facultat de medicina i d’infermeria, com també la fundació de recerca del Parc Taulí. D’aquesta manera creuen que es podrà eixamplar la part assistencial del centre hospitalari, mentre es creen espais d’innovació vinculats a la salut en l’entorn de l’hospital. Pel que fa l’espai concret de l’actual Caserna, posen sobre la taula fer habitatges socials.

Comentaris
To Top