Ciutat

Un clúster aeronàutic, la proposta del PSC per potenciar el sud de Sabadell

La candidata socialista proposta crear un nou accés al sud de la ciutat

Els terrenys on es farà el nou portal sud / D.S.

Un pol d’atracció d’empreses aprofitant l’aeroport de Sabadell i les universitats. Aquesta és la proposta cabdal de l’alcaldable del PSC, Marta Farrés, per donar empenta al teixit empresarial del sud de la ciutat.

Farrés, seguint la línia de potenciar el que considera les “grans empreses de Sabadell” –com l’Hospital Parc Taulí–, ha apuntat que si el PSC recupera l’alcaldia configurarà un clúster de formació aeronàutica al voltant de l’aeroport de Sabadell i amb la col•laboració dels centres universitaris de la UPC i l’UAB a la ciutat.

Segons Farrés, aquesta iniciativa aconseguirà generar noves oportunitats empresarials al polígon del sud, on des de l’esclat de la crisi s’ha produït un degoteig de tancament d’empreses. “Serà un element atractor d’empreses d’aquesta zona”, s’ha mostrat convençuda la candidata socialista.

Farrés, en una fotografia d’arxiu. / A.A.

Un nou portal sud

Farrés considera que la configuració d’un clúster ha d’anar lligat a la creació d’un nou accés viari entre Sabadell i la C-58 al sud de la ciutat. Aquest projecte ja està previst pel govern quadripartit per la propera legislatura: de fet, fa tot just dues setmanes, el cap d’Àrea de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, va anunciar un accés a Sabadell amb direcció Manresa-Terrassa i Barcelona. L’alcaldable socialista coincideix doncs en la línia d’acció de Fernàndez, candidat d’ERC a les eleccions municipals.

Les obres del Portal Sud podrien començar a principis del 2020

L’obra, amb un cost previst de més de quatre milions d’euros i sense data prevista d’obertura, es sufragarà parcialment amb fons municipals i de la Diputació de Barcelona. Farrés, però, creu que el futur govern municipal haurà de fer pressió: “És evident que l’impuls ha de venir de la mà de l’Ajuntament”.

Comentaris
To Top