Ciutat

Redefinir la Gran Via, més municipalitzacions i habitatge públic, entre les propostes de Podem Sabadell

Marta Morell, aquest dilluns a la plaça del Pi / D.S.

Podem Sabadell ha presentat aquest matí el seu programa electoral en un acte a la plaça del Pi de Ca n’Oriac. Les principals propostes són un procés participatiu per redefinir la Gran Via, municipalitzar escoles bressol i el servei de neteja viària, ampliar el parc d’habitatge públic, crear un districte tecnològic, una agència local d’energia i el museu del tèxtil i la moda. És el primer programa de Podem a Sabadell, ja que aquesta formació s’hi presenta per primera vegada.

La candidata a l’alcaldia de la formació morada, Marta Morell, ha explicat que no han dissenyat un programa tancat sinó que estarà obert fins al mateix dia de les eleccions, el 26 de maig, per recollir les aportacions de la ciutadania. Segons Morell, els dies de campanya han de servir per “comprometre’ns amb la ciutadania i començar a donar a conèixer les mesures que volem implementar”, perquè “les campanyes electorals basades en grans promeses i projectes faraònics que moltes vegades no s’acaben concretant són cosa del passat”.

Retallar la distància entre l’Ajuntament i la ciutadania

Morell creu que la política municipal s’ha d’abordar d’una altra manera, escurçant la distància entre el consistori i els sabadellencs. Per això des de Podem Sabadell volen incrementar els processos de participació ciutadana, amb “grans acords” amb els veïns o les entitats afectades en funció del tema que es tracti. Aquests processos s’adaptarien en funció de cada cas, “no és el mateix reformar una plaça que la Gran Via”, afegeix la candidata.

D’altra banda, Podem també vol “revisar i potenciar” els plans i les polítiques de prevenció de la violència de gènere i el suport a les persones maltractades, adaptar la ciutat a les persones amb “capacitats diverses” i ser ‘pet-friendly, amb mesures com garantir l’accés públic als veterninaris.

Comentaris
To Top