EDITORIAL

Festa gran amb una afluència petita

Pujar amb la família al Santuari de la Salut durant l’Aplec és una cita ineludible per als sabadellencs. O més ben dit, ho era. Una mena de prèvia de la Festa Major en la qual s’abocava tota la ciutat. Des de fa uns anys, però, l’afluència ha anat disminuint progressivament. Tant és així que els mateixos visitants s’enyoraven ahir de l’ambient d’abans. L’Ajuntament va tenir la idea d’allargar els dies de la festa i de traslladar-la diumenge a la ciutat, tallant l’eix central, perquè hi poguessin participar els sabadellencs que treballen fora i que dilluns no tenen festa.

Malgrat això, aquestes accions no han aconseguit revitalitzar l’Aplec, que continua sense provocar l’interès de les noves generacions. En plena campanya electoral i davant l’evidència, diferents alcaldables ja han apostat per donar més rellevància  i visibilitat a la festa. Treballar amb les entitats de cultura popular i difondre la història de l’Aplec de la Salut a les escoles podrien ajudar a transmetre la tradició entre els infants. Si més no, cal recuperar l’Aplec com una de les trobades que es marquin al calendari de cada llar i no només com el dia ideal per anar a Port Aventura, on ahir hi havia centenars de sabadellencs.

Comentaris
To Top