Ciutat

Ciuró aposta per “un parc empresarial atractiu, net i ben comunicat” a Can Roqueta

Lourdes Ciuró acompanyada de Lluís Matas, quart a la llista Junta per Sabadell, reunits amb empresaris de Can Roqueta / CEDIDA

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha desplegat aquest matí les seves propostes electorals dins l’àmbit industrial i empresarial davant membres de l’Associació d’Empresaris de Can Roqueta. Ciuró s’ha centrat, sobretot, en la situació actual dels polígons industrials de la ciutat i en concret ha parlat de Can Roqueta i de la necessitat de promoure aquest espai empresarial, i tenir-ne cura com es fa amb la resta d’espais ciutadans “per nosaltres els polígons d’activitat econòmica han de ser autèntics parcs empresarials”. I això implica- segons Ciuró- que ha de ser un espai atractiu i que “ha de ser tractat com qualsevol espai ciutadà, cuidat pel que fa a neteja, d’il·luminació, d’enjardinament i arbrat i també de comunicacions”.

En aquest darrer aspecte, Lourdes Ciuró ha recordat que tan sols fa dos mesos que a Can Roqueta l’autobús arriba a tot el polígon i que molts empresaris han hagut de desestimar possibles candidats a treballar a les seves empreses davant la impossibilitat d’aquests d’arribar fins al polígon.

Aquesta situació, diu Ciuró, es pot revertir apostant pels set polígons de què disposa la ciutat, eliminant el semibarraquisme, “si no en tenim cura, no serem capaços d’atreure més empresa i més inversió i potenciar la que ja hi ha”. La cap de llista de Junts per Sabadell, ha dit que es comprometria a invertir el 10% de tot el que es recapti en l’àmbit impositiu de totes les empreses dels polígons i destinar-lo com a despesa fixa anual al manteniment d’aquestes àrees industrials.

La creació d’una Agència d’impuls i acompanyament, de caràcter público-privat, és una altra proposta que Ciuró fa per la millora de l’activitat industrial a la ciutat. Aquest organisme estaria al servei dels empresaris i emprenedors per assessorar-los en temes de subvencions provinents de les diferents administracions, també pel que fa a les missions empresarials més adients per captar noves inversions, i també perquè sigui “un espai de trobada, perquè hi ha molts empresaris que no estan associats i volem que formin part d’un òrgan de debat”. L’objectiu d’aquesta proposta apunta cap a la dinamització del teixit empresarial i la creació de nous llocs de treball, ha dit Ciuró.

Recursos mal aprofitats

Lourdes Ciuró insta l’Ajuntament de Sabadell a executar l’ajuda que la Diputació de Barcelona posa a disposició del govern local i que és d’un milió sis-cents mil euros a destinar a l’arranjament del polígon de Can Roqueta “la tramitació d’aquesta subvenció, acaba en primera convocatòria el març del 2020 i està tot molt aturat pel que fa a licitació. Són diners que si no s’executen, és perdran i no ens podem permetre el luxe de perdre aquesta dotació”. Ciuró recorda que uns 300 mil euros i escaig els ha de posar l’ajuntament, uns altres 100 mil aproximadament l’Associació d’Empresaris del Polígon, i un milió sis-cents mil euros provenen la Diputació de Barcelona.

Un polígon amb cogestió complicada

El Polígon Industrial Can Roqueta ocupa diferents termes municipals, Sabadell, Barberà del Vallès i Santa Perpètua de la Mogoda. Tambéintervenen diferents administracions, el que segons Ciuró fa que la gestió necessiti un gran lideratge “els empresaris amb els que ens hem reunit ens han parlat d’aquesta situació, la solució és el lideratge”. El cas d’Amazon, és per l’alcaldable de Junts per Sabadell un exemple de la manca de lideratge “l’Ajuntament no hi ha estat present, i s’ha conformat perquè des de l’altra part s’ha dit que els convenis signats objecte de confidencialitat”.

Lourdes Ciuró insisteix en la necessitat de lideratge des de Sabadell “som capital de comarca i hem d’exercir la nostra capitalitat i per començar te l’has de creure”, ha dit. Ciuró reclama establir bones relacions entre l’Ajuntament de Sabadell i la resta d’administracions, i no veure aquestes relacions ” com un handicap, un polígon compartit és una oportunitat, perquè també hi ha una despeses compartida i s’ha de gestionar des del diàleg i sense hostilitats”.

Amazon

Lourdes Ciuró manifesta que amb el tema d’Amazon, que ha aixecat polseguera per les conseqüències que portarà a la mobilitat i accés al polígon, “estem posant un pedaç a una decisió ja presa, estem actuant a la reactiva, i difícilment trobarem una solució òptima”.  De la seva banda, els empresaris del polígon confian que la rotonda que s’hi està construint, mitigui el trànsit que es preveu hi haurà amb la incorporació d’aquesta gran multinacional.

Tanmateix, Ciuró recorda que Amazon no és l’única gran plataforma que s’incorpora al polígon “ens hem assabentat que també hi ha el Grup Dia, que fa distribució des d’aquí. Estem molt a favor que s’incorporin empreses, però amb la viabilitat resolta”, afirma. I aquesta solució, passa segons Lourdes Ciuró, per reclamar infraestructures necessàries per la ciutat com la Ronda Est, la Ronda Nord, la Ronda Vallès i la Interpolar Sud.

Comentaris
To Top