Ciutat

Marta Farrés (PSC): “Els repto que parlin de mi, no de Bustos”

L’alcaldable del PSC apunta que els atacs d’ERC i Crida li recorden als “cordons sanitaris de PP, Cs i Vox”

Farrés, entrevistada aquesta setmana pel D.S. / Óscar Espinosa

El PSC pugna per recuperar l’alcaldia quatre anys després que els socialistes perdessin un dels seus feus. Ho fa de la mà de l’exregidora Marta Farrés (1981), qui ha tret perfil feminista per guanyar.

En el supòsit que arribés a l’alcaldia, seria partidària d’un govern de coalició o en minoria? És preferible un govern de majories perquè et dona més estabilitat, tot i que això no garanteix fer coses. Un clar exemple és el govern actual, que té majoria absoluta i que no ha fet grans projectes, no ha fet inversions, no ha funcionat el dia al dia. Més que un govern de transformació, ha estat un govern de decepció.

Joan Berlanga (SeC) ja li va deixar la porta oberta a un possible acord. S’hi podria entendre? Veig molts pactes possibles. El PSC només ha posat una línia vermella: no pactarem ni amb l’extrema dreta ni amb l’extrema esquerra. Amb la Crida és molt complicat que ens hi entenem.

I què diu de Cs i PP? No farem cordons sanitaris més enllà dels extrems en clau de ciutat. Evidentment no és amb qui ens sentim més còmodes, n’hi ha d’altres.

Tindria algun regidor dins del govern que tingués algun altre càrrec públic? Sí, i tant. De fet ha estat així històricament i també n’hi ha en el govern actual. I un delegat del govern també.

Els socialistes van deixar l’Ajuntament amb 119,3 milions de deute. Es poden comprometre a realitzar el desplegament d’inversions del programa sense condicionar el futur? Si continuem amb els números actuals, no hi veig cap risc. Sempre hem estat molt responsables amb la gestió i ho seguirem sent. L’Ajuntament de Sabadell mai ha estat una institució amb problemes de deute.

Proposa una policia de proximitat. Com es pot aconseguir prevenir la pujada de certs delictes? Per començar, s’ha de creure en la Policia Municipal i això ara no passa. Per exemple, fa dos mesos, la policia va intervenir uns ocupes que punxaven l’aigua i tot va acabar amb un expedient a un agent… Vull dir que quan l’alcalde surt dient que tolera les ocupacions, està donant el missatge ‘vinguin aquí, que no passa res’.

Aposta per la residència del sud, per eliminar els barracons a Can Llong… inversions que depenen de la Generalitat. Com ho aconseguirà? Ser alcaldessa de Sabadell vol dir defensar la ciutat, vol dir vetllar pels seus interessos. Serracant i Fernàndez no s’han cregut que eren alcaldes. Tot perquè eren del mateix color polític i perquè els ha fet por enfrontar-se amb la Generalitat. Han pesat més els partits que la institució.

Si arriba a l’alcaldia, quina relació tindrà amb Smatsa? Mantindrà el control actual? En el cas d’Smatsa i en totes les empreses que gestionen l’Ajuntament, no hem de caure en el confabular ni en la persecució sistemàtica. S’ha de controlar l’empresa però el que no pots fer és utilitzar això per confrontar-te amb l’empresa. Si hi ha una sen- tència judicial que indica que l’adjudicació va ser atorgada de manera fraudulenta, l’acatarem. Ara bé, no apostem per municipalitzar ni en el servei de neteja ni en la gestió d’aigües.

Sobre això, què opina sobre els atacs d’ERC i Crida per l’exalcalde Bustos? Els repto que parlin de la meva gestió, no de Bustos. Hi era jo: Marta Farrés. A banda, a mi els cordons sanitaris em recorden al que fan PP, Cs i Vox a d’altres indrets, pràctiques que hauriem d’evitar en el món municipal. ERC parla en aquests termes perquè ens veuen com un rival a batre.

Comentaris
To Top