Ciutat

Lourdes Ciuró: “Nosaltres sempre estem a favor d’un pacte amb Esquerra”

Lourdes Ciuró aquest matí davant la porta de la seu de Junts per Sabadell en una jornada de portes obertes / P.A.

La candidata a l’alcaldia de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha valorat l’enquesta publicada aquest dissabte al Diari de Sabadell en la que, segons el mostreig, el PSC i ERC traurien un resultat molt ajustat en les eleccions municipals del proper diumenge 26 de maig.

Ciuró ha dit que de l’enquesta es queda amb l’alt percentatge de gent indecisa (35,3%). També diu que “darrerament hem vist com les enquestes que s’han fet, no hi ha molt d’encert”.

L’exdiputada ha recordat el que va passar durant la campanya de les passades eleccions generals, en què “sortia que nosaltres gairebé deuríem diputats i en canvi només en vam perdre un”. I ha afegit que, amb tota la consideració i respecte per les enquestes, no creu que siguin un reflex del qual ella percep pel carrer. Lourdes Ciuró diu que ella sempre fa la mateixa reflexió a la gent: “si estàs content o contenta com està la ciutat, no em votis”. La ciutadania, diu, li respon que la votarà “i això vol dir que no estan contents de com està la ciutat”, afirma.

‘Que la ciutat funcioni’

Sobre possibles pactes postelectorals, Ciuró diu que ella el que està veient és que els sabadellencs volen que la ciutat funcioni, però constata que “sempre hem estat a favor d’un pacte amb Esquerra perquè hi ha un moment de país que és important”, però també, i sobretot, “perquè som els que podem aglutinar un projecte de ciutat, i això ho tenim molt clar”.

Sobre possibles recances que puguin tenir determinades forces d’esquerres a l’hora de pactar amb un partit conservador com el seu, Ciuró s’ha mostrat contundent i taxativa: “no crec que serveixi per la ciutat, vetar en paràmetres dretes-esquerres són discursos de fa 40 anys”.

L’alcaldable de Junts per Sabadell està convençuda que els sabadellencs i sabadellenques votaran en clau ciutadana, “com han fet sempre, i crec que obtindrem molt bon resultat més enllà del que pronostiquin les enquestes”.

L’ombra allargada de les europees

Això no obstant, Lourdes Ciuró reconeix que els comicis del 26 de maig són unes eleccions atípiques per la coincidència amb les eleccions al Parlament Europeu. “Veurem quin efecte tindrà la convocatòria a les europees que són tradicionalment unes eleccions amb poca participació”. Veu però la coincidència dels dos comicis com una oportunitat per incrementar la participació.

D’altra banda, la presència del president Carles Puigdemont a la llista per optar al Parlament Europeu, assenyala Ciuró, dóna una situació insòlita, que malgrat tot, ella veu com un avantatge. “Hi pot haver aquest efecte Puigdemont, certament. Crec que el president arrossegarà molts vots. Tanmateix, reconeix la candidata sabadellenca, l’excepcionalitat de l’escenari preelectoral crea moltes incògnites i es pregunta quin serà el comportament dels electors.

El que sí que té clar Lourdes Ciuró és que serà una nit electoral molt interessant. Ella insisteix que és optimista i destaca que el president Puigdemont va sol: “anem sols per primera vegada a la història”, diu.

Comentaris
To Top