Ciutat

ENQUESTA: Frec a frec entre ERC i PSC, segons un sondeig

L’escenari postelectoral de les eleccions del 26 de maig tornarà a ser molt fragmentat, amb nou forces polítiques, i els pactes tornaran a ser els protagonistes. Això és el que pronostica la segona enquesta de l’Institut Opinòmetre,  a la que ha accedit aquest diari, com a continuació de la que vam publicar el mes d’octubre de l’any passat encarregada per ERC.

L’enquesta apunta a un frec a frec entre els republicans i el PSC, que empatarien en nombre de regidors, sis, si bé els republicans guanyarien en intenció de vot  17,5% per ERC i 13,8% pels socialistes–. Respecte els anteriors comicis de 2015, ERC guanyaria dos regidors i els socialistes un.

Però en relació a l’anterior baròmetre (octubre 2018), els socialistes haurien invertit la tendència i creixen més clarament (+2 regidors). La formació de l’alcalde, Crida per Sabadell, podria perdre un regidor i es quedaria entre tres i quatre, mentres que el partit liderat per Lourdes Ciuró,  Junts per Sabadell, obtindria tres regidors, un menys que el resultat del 2015. Ciutadans es mantindria amb  tres regidors.

Fragmentació dels comuns

La divisió en l’espai dels comuns es deixa veure en el resultat que l’enquesta preveu per Sabadell en Comú (SeC), que passaria de 4 regidors a 2, i Podemos entraria amb 1-2 regidors en el primer cop que participa als comicis locals.

Tancant el sondeig, 100% Sabadell (abans Guanyem Sabadell),  obtindria entre 1 i 2 regidors -ara en té dos- i podria tenir un paper novament clau per formar govern. Segons l’enquesta d’Opinòmetre, el PP podria tenir un peu fora de l’Ajuntament (0-1 regidors), afectat per vots que se’n van a VOX, que no obtindria representació.

Els indecisos, un terç dels electors

El director de l’Insititut Opinòmetre, Josep Ribó, alerta de l’alt percentatge d’indecisos a l’hora de valorar l’enquesta: un de cada tres sabadellencs (35,3%) encara no sap què votarà. Així i tot, es visualitzen els blocs. El govern actual podria continuar  amb 13-16 regidors –tot i que Sabadell en Comú ha mostrat reticències a repetir-. Pel que fa als blocs  independentista i constitucionalista, cap d’ells sumaria: el primer obtindria entre 12 i 13 regidors, mentre que el segon entre 9 i 10. I tampoc la suma PSC-Sabadell en Comú-Podem seria suficient (9-10 edils). No és descartable, per tant, que governi la llista més votada.

Comentaris
To Top