Vallès

Fiscalia investiga presumptes irregularitats en la licitació de la construcció del Centre de Tractament de Residus del Vallès

Centre de Tractament de Residus del Vallès / Cedida

El passat mes de novembre, la CUP- Poble Actiu del Vallès Occidental va portar davant de Fiscalia i al Tribunal de Comptes una denúncia per un presumpte delicte de prevaricació i malversació de fons públics en la licitació de la construcció del Centre de Tractament de Residus del Vallès. Ara, Fiscalia ha obert diligències prèvies per aquest cas.

La CUP va sustentar les seves sospites en un informe de la Sindicatura de Comptes de l’any 2014 que apuntava diferents irregularitats en la licitació de les obres. A les conclusions d’aquest informe s’especificaven 32 punts. Un era el sobrecost en la planta Resta d’un 31,7% del seu pressupost inicial. L’informe també parlava d’un sobrefinançament que s’hauria fet amb dues subvencions d’un total de 129,21 milions d’euros, mentre que l’import de la seva construcció va ser de 76,77.

“Aquest informe apuntava irregularitats com presumptes contractes a mida, mescla de contracte patrimonial amb administratiu, no haver respectat els temps dels processos administratius, desvirtuament del contracte de risc i ventura del contractista, etc.”, senyala el grup comarcal de la CUP en un comunicat.

Publicitat
Club ciència

Els cupaires expliquen que han demanat la nul·litat del contracte amb l’empresa que gestiona el servei, però que totes les peticions han estat “ignorades tant per les administracions comarcals com pels actuals governants del consorci de residus”. Aquest dimarts, el conseller comarcal de la CUP-Poble Actiu, Jordi Muntant, ha estat citat a declarar a la Ciutat de la Justicia en qualitat de testimoni.

El Consorci col·laborarà amb la fiscalia

 Fonts del Consorci per a la Gestió dels Residus han explicat al D.S que l’ens “col·laborarà amb la Fiscalia facilitant tota la informació que li sigui requerida per dur a terme la seva tasca”. “Les actuacions del Consorci han estat públiques i refrendades per la majoria dels seus membres en la Comissió Executiva i en el Consell Plenari”, asseguren les mateixes fonts, i expliquen que només 2 representants dels 20 membres que formen el Consorci, han mostrat el seu “desacord” en la línia de treball seguida respecte del contracte del CTR.

Des del Consorci també recorden que el CTR i el seu contracte depenen íntegrament del Consorci, quedant al marge els òrgans de govern del Consell comarcal. “El Consorci és un organisme autònom que només està adscrit al Consell Comarcal a efectes de consolidació pressupostària", asseguren.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top