Publicitat
Vallès

La Fiscalia demana el sobreseïment provisional de la causa contra 9 agents de la Policia Local de Santa Perpètua

Agent de la Policia Local de Santa Perpètua / Ajuntament de Santa Perpètua

La Fiscalia ha sol·licitat el sobreseïment provisional de la causa oberta contra nou agents de la Policia Local de Santa Perpètua acusats d’haver cobrat, presumptament, diferents plusos i complements salarials de forma irregular entre els anys 2010 i 2014, i que ascendirien a un total de 56.440,53 euros. Després d’analitzar totes les proves recollides durant el procediment d’instrucció, el ministeri públic considera que “no existeixen proves d’il·lícit penal” .

 En la diligència de Fiscalia a la que ha tingut accés el D.S., el ministeri públic explica que després d’haver analitzat un total de 23.000 documents, la Unitat d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra conclou que “els plusos investigats i el seu cobrament equivalen a plusos efectivament meritats”, i que només “s’han pogut constatar contradiccions en la plantilla en 8 ocasions, no dubtant que es pugui tractar de canvis de torn per necessitat del servei o per canvis entre companys”.

 També es va demanar una pericial econòmico-contable a dos economistes i auditors. Aquest informe conclou que no va haver perjudici econòmic a l’Ajuntament “partint de l’efectiva prestació dels serveis extraordinaris per part dels agents”. L’informe també parla d’una “evolució a la baixa” en el cost de la Policia Local entre els anys 2010 i 2014, especialment al 2011 i el 2012.  “A la vista dels informes pericials, no és possible dirigir cap acusació als membres de la Policia Local investigats per un delicte de falsedat documental”, explica la diligència de Fiscalia.

 Origen del cas

 L’origen del cas es troba en una denuncia que va fer un delegat sindical del cos policial l’any 2014 davant de Fiscalia, on advertia de  presumptes irregularitats en l’elaboració de les nòmines del cos amb l’aparició de plusos i complements que presumptament no s’haurien realitzat. El procediment va començar l’any 2016 quan la Fiscalia Provincial de Barcelona va denunciar als 9 agents per un presumpte delicte de falsedat documental.

L’Ajuntament va assabentar-se de la investigació l’any 2015 i, en aquell moment, va demanar un informe sobre la situació a l’aleshores cap del cos. D’aquell document es desprenien algunes “irregularitats administratives”, motiu pel qual, l’Ajuntament va obrir un expedient disciplinari al cap de la Policia Local, i el va substituir.

L’expedient es va aturar degut al procés judicial obert, ja que aquest “paralitzava els expedients de caràcter administratiu”, segons explicaven fonts de l’Ajuntament. Així mateix, el consistori es va personar a la causa per “tenir accés a tota la informació que generés el procés judicial” i també per defensar “els interessos municipals”.

Publicitat
Comentaris
To Top