Ciutat

ERC, Junts per Sabadell i Independència i República pacten donar suport a l’alcaldable independentista més votat

ERC, Junts per Sabadell i Independència i República pacten donar suport a l’alcaldable més votat d’aquestes formacions

Els candidats signant el pacte proposat per l'ANC, a la seu d'aquesta entitat / P.A.

Aquest divendres tres dels quatre principals partits independentistes que hi ha a la ciutat han signat el Pacte Municipal Republicà impulsat per l’ANC. L’acord estableix el compromís de donar suport a la llista més votada de les que han subscrit el pacte i a votar com a alcalde el candidat que proposi aquesta candidatura.

En nom de l’ANC ha signat Neus Alsina, per ERC l’alcaldable Juli Fernàndez, Lourdes Ciuró com a candidata de Junts per Sabadell i Àngels Folch, alcaldable d’Independència i República – Primàries Catalunya.

La Crida per Sabadell ha estat absent en aquest acte de signatura perquè, segons han indicat fonts de la formació al D.S., ho estan valorant per després de les eleccions. “Estem en sintonia amb la majoria de punts però tenim algunes propostes i matisos, i el document ens ha arribat amb molt poc temps. Per tant, per signar-lo volem treballar internament com a Crida i amb la resta de forces perquè no esdevingui paper mullat, i ho farem postelectoralment”, apunten des del partit de Maties Serracant.

Ciuró: “No és un xec en blanc a la llista més votada”

Lourdes Ciuró ha assegurat que signar aquest pacte “no es tracta d’un xec en blanc a la llista més votada” perquè el supedita a un pacte de govern lliure de vetos. Si des de JxS en detecten, Ciuró assegura que se sentiran deslliurats de l’acord.

Per la seva banda, Juli Fernàndez ha dit que “tots els que hem signat el document, només nosaltres, ens comprometem a votar la llista independentista més votada i que no hi hagi vetos”. El republicà manté que “aquell qui no ho compleixi podria ser còmplice de facilitar que governin la ciutat aquells que han aplicat el 155, que van provocar el moment més dolorós que va ser la corrupció i aquells que han suspès els nostres diputats”.

Àngels Folch ha destacat l’absència de la Crida, de qui ha dit que -tot i respectar els seus interessos com a formació política- hi ha moments clau que no es poden obviar, i ha manifestat que li sabia molt greu aquesta absència.

Comentaris
To Top