Ciutat

Juli Fernàndez (ERC) crida al pacte amb Junts per Sabadell, la Crida i Podemos per governar la ciutat

ERC, celebrant els resultats electorals d'aquest 26 de maig / ÓSCAR ESPINOSA

Esquerra Republicana ha tret els seus millors resultats en unes eleccions municipals amb 19.281 vots i un 19.98%. Els republicans, però no han aconseguit superar els grans resultats dels socialistes, i es queden com a segona força amb dificultats per aconseguir un govern a la ciutat.

Amb 7 regidors l’equip republicà el formen Juli Fernàndez, Èlia Soriano, Gabriel Fernàndez, Glòria Llobet, Santi Valls i Raül García Barroso, que ha entrat en els últims moments.

El líder republicà, Juli Fernàndez, s’ha mostrat satisfet amb els resultats d’Esquerra, però ha admès la derrota davant del PSC de Marta Farrés. El candidat, però, està disposat a formar govern, i ha apel·lat als partits sobiranistes per evitar un govern socialista. Ha explicat que la seva prioritat és governar i “aconseguir consens” per trobar una majoria que pugui encapçalar Esquerra.

“Hi ha una possibilitat de fer un govern honest i que tiri endavant els projectes que tenim en marxa” ha assegurat Fernàndez. L’alcaldable ha assegurat que volen “entendre’s i treballar” amb la Crida, amb Junts per Sabadell i amb Podemos amb l’objectiu de construir una majoria.”Nosaltres treballarem i ens hi deixarem la pell per tirar endavant aquest govern, i espero que els altres també ho facin” ha afirmat.

Malgrat la voluntat de governar d’esquerra, els socialistes ho tenen més fàcil per formar un govern, ja que un govern encapçalat per Esquerra ho tindria difícil per posar d’acord a les formacions que Fernàndez busca ajuntar.

Juli Fernàndez ha acabat celebrant els resultats de la jornada amb el seu equip i els 7 regidors que entren al consistori mostrant-se optimista: “Avui gaudim dels nostres resultats, i a partir de demà a treballar per fer aquest govern i guanyar la ciutat. Tenim tota la força per poder-ho fer. I com que ens ho creiem, ho tornarem a fer”.

Comentaris
To Top