Oci i cultura

‘Kassandra’ es refugia a l’Estruch

Casanovas, en un moment de l'actuació / CEDIDA

Tenir el do de predir el futur, però que no et cregui ningú. Això és el que li va passar a Cassandra, el personatge de la ‘Ilíada’ d’Homer que fuig de la guerra de Troia. A l’obra ‘Kassandra’, de Sergio Blanco i dirigida per Sergi Belbel, l’autor situa el personatge en l’actualitat, fugint de la guerra i situada en una Europa actual, però convertida en una immigrant transsexual que sobreviu oferint el seu cos, i gairebé sense parlar anglès. L’espectacle es podrà veure a l’Estruch aquest divendres 31 de maig a les 22 h.

‘Kassandra’ es converteix en un monòleg que no trenca la quarta paret, sinó que la destrossa des del primer moment. Amb un anglès macarrònic i amb un estudiat accent sirià, l’actriu sabadellenca Elisabet Casanovas explica la crua i punyent història de la protagonista mentre interactua amb el públic. “És un espectacle en què el públic té molta importància perquè el personatge de Kassandra explica la seva vivència amb l’objectiu d’expressar el seu dolor”, avança Casanovas. Un dolor que fins aquell moment no havia estat ni escoltat ni reconegut.

Segons l’actriu, es tracta d’un personatge que ha estat totalment humiliat al llarg de la seva vida. Intenta explicar-se a través d’un anglès mal parlat però molt fàcil d’entendre. “És molt simple, i segurament no utilitzem més de 120 paraules”, assegura l’actriu sabadellenca. Per això, s’entén amb facilitat gràcies al context i a l’actuació.

A més de l’estil macarrònic, el personatge també hi posa un accent d’Orient Mitjà molt treballat per l’actriu. Casanovas explica que van fer el personatge amb l’accent sirià perquè Kassandra fuig de la guerra de Troia, i així també podíem relacionar-ho amb les guerres a l’Orient Mitjà. A més van treballar-ho amb un actor sirià per poder-ne imitar la pronunciació.

Arriba a la ciutat un dels espectacles de la temporada teatral que servirà també per veure el retorn de l’actriu de Sabadell a casa seva per primer cop des que és professional. “Estic molt nerviosa, és la primera vegada que actuo a Sabadell des que tenia 11 anys a La Faràndula”, reconeix Casanovas. Es tracta, doncs, d’una oportunitat única de veure aquesta obra amb accent sabadellenc.

Comentaris
To Top