Publicitat
Esports

Quim Colet: “L’objectiu que tenim és molt clar”

Quim Colet el dia de la seva presentació a Can Llong / Óscar Espinosa

L’hora de la veritat. Sis mesos després de la seva arribada a marxes forçades per la destitució de Salvador Chava Gómez, el tècnic de l’Astralpool Club Natació Sabadell Quim Colet iniciarà un projecte ambiciós que haurà de culminar, en els pròxims anys, amb la consolidació de l’equip a Europa.

Va arribar amb la missió de recuperar un equip anímicament tocat. Repte aconseguit? En molts moments del joc sí, però amb els resultats segurament no. He de reconèixer que no em sento totalment satisfet perquè no hem recuperat anímicament la totalitat de la plantilla, segurament, per diversos motius.

Quina nota posaria a l’equip després d’aquesta temporada? És difícil i més quan un no tria els elements, els jugadors. Des del meu punt de vista hi havia certs desequilibris a la plantilla que, sumats a la part mental, ha provocat que l’equip no funcionés. Hem perdut cinc partits per un gol i sempre he dit que juguem com mai i perdem com sempre. Crec, sincerament, que tampoc hem tingut aquell element de sort que en algun partit la moneda hauria caigut del nostre cantó.

I a partir d’ara, què? Ara començarà el projecte pel qual vaig venir, que no és cap altra cosa que un encàrrec del Club, de la junta directiva, amb uns objectius determinats.

Podem acotar aquests “objectius determinats”? Volem continuar sent un equip que pugui aspirar al màxim a les competicions nacionals, com ha estat en les últimes dècades. Tanmateix, a Europa l’objectiu és molt clar i no és cap altre que realment ser un equip de Champions, és a dir, consolidar-nos a la lligueta de la Copa d’Europa.

Un projecte ambiciós. Quin termini es marca per aconseguir-ho? Aquest projecte l’iniciarem ara i això no vol dir que ho hàgim d’aconseguir el primer mes. Ara, per exemple, no estem a Europa i el primer que hem de fer és tornar-hi a ser. Això seria un bon senyal, que voldria dir que estaríem lluitant pels primers llocs de la lliga. L’objectiu d’aquest projecte és arribar aquí. L’any vinent posarem una pedra i any a any veurem quantes pedres podrem posar. Arribarà un moment que n’haurem de posar una de definitiva. Tot això, però, en funció del rendiment dels jugadors en les pròximes temporades.

Publicitat

En quin aspecte veurem el segell Colet? Sobretot amb la plantilla que estem intentant aconseguir. Aquí és on crec que d’alguna manera és on estarà la meva mà a escollir sempre en el marc de les nostres possibilitats.

Com està afectant el canvi de reglament en la confecció de la plantilla? Ens ha condicionat, lògicament. Jo tinc al cap, amb el canvi de reglament, els jugadors que ens puguin aportar al màxim. El que sí que et puc assegurar és que no hi ha cap jugador de l’any vinent que jo, personalment, tingui dubtes que hi sigui o no. De moment, tot i no tenir la plantilla tancada, estic satisfet gairebé al 100% amb tots els jugadors que hem renovat i que vindran.

Amb quina posició està pensant per acabar de reforçar l’equip? En aquests moments ens falta aquest jugador que fa moltes setmanes que estem treballant per trobar. No es tracta d’un nom, sinó d’una posició concreta que hem d’acabar de cobrir, com és la de boia. Com que és una de les demarcacions més cotitzades per molts equips, estem buscant opcions en el mercat.

Sigui quin sigui el perfil de boia restant, queda clar que aposta per una plantilla equilibrada amb experiència i joventut… Sí. Nosaltres hem intentat buscar jugadors amb experiència internacional amb un perfil molt determinat. Busquem això: una columna vertebral –porter, defensor i boia–que combini aquestes dues característiques –experiència i joventut– i crec que ho tenim molt ben cobert. Estratègicament és molt important la renovació del Sergi (Cabanas).

I el fitxatge del serbi Marko Avramovic? Les seves característiques ens permetran utilitzar-lo en diverses posicions i sobretot ens ajudarà, a la resta de jugadors, el seu progrés. Hem anat a buscar un perfil de jugadors joves que creiem que tenen un futur molt bo i que esperem que tinguin un recorregut a l’entitat, que marquin una etapa a Sabadell.

Sort i encerts.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top