Ciutat

Les famílies de l’escola pública de Bellaterra es manifesten a les portes d’Educació

Desenes de famílies de l’Escola Bellaterra d’aquest municipi vallesà s’han manifestat a les 11 h a les portes de la delegació del departament d’Educació de la Generalitat a la Gran Via de Sabadell. Els manifestants reclamen una escola “segura i digna” i que s’arreglin desperfectes recurrents com les goteres, humitats o els lavabos. Aquesta situació afecta unes 450 famílies. El recorregut de la protesta ha estat pel carrer de la República, Tres Creus i Marquès de Comillas fins a la delegació.

Segons expliquen des de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) del centre, aquesta protesta ha arribat “després d’anys de tràmits, reunions i reivindicacions a les administracions local i autonòmica per aconseguir la reforma integral dels sanitaris de l’escola i l’execució del projecte de renovació de les grades del pati”.

“La majoria de lavabos estan clausurats o no funcionen i quan hi ha pluges, l’aigua vesa i tenim aigües fecals”, explicava la Marta Buxó, presidenta de l’AFI. L’altre problema principal és l’estat de les grades del pati de primària. Aquestes són de ciment i segons explica Buxó, aquest es va desprenent. “Un dia et pots trobar un troç que ha caigut, amb la inseguretat que això té”, denuncia.

L’Escoleta es va construir fa 40 anys i un altre dels problemes que té és la presència de fibrociment a les seves teulades. “El de l’edifici de primària ha estat confinat, però tot i així hi ha filtracions quan plou. Els sostres queden malmesos i cauen”, assegura Buxó.

Un pare amb el seu fill al principi de la manifestació / D.S.

“Demanem qüestions bàsiques”

“Nosaltres anem a màxims perquè demanem unes qüestions bàsiques i de salubritat, no de luxe”, reivindica la presidenta de l’AFI. La situació de l’Escoleta és un debat que s’arrossega des de fa anys, i les famílies lamenten que la resposta del departament d’Ensenyament no ha estat l’esperada.

“Fa temps que treballem amb el departament perquè la situació es pugui resoldre, però sempre és una qüestió de pressupostos i de la manca d’aquests per fer les obres que calen”, lamenta Buxó. De fet, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, sempre ho ha comentat en les visites que ha fet al municipi.

El passat 16 de gener, durant una atenció als mitjans després de visitar l’Institut Forat del Vent i l’Escola Xarau de Cerdanyola, Bargalló va parlar de l’existència d’un calendari d’actuacions i del “compromís” del departament per realitzar les inversions necessàries, i que enguany es farien les actuacions més urgents que necessitaven les escoles del municipi. Tot i això, el conseller també ho supeditava a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

Segons expliquen les famílies, el departament s’ha compromès a realitzar les obres necessàries als lavabos abans de final d’any. “Els lavabos es farien si no s’escapen de pressupost, però si ho fan s’hauria de fer per blocs”, explica Buxó.

Les grades no es faran

 El passat 30 d’abril l’AFI es va reunir amb el director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, i els va anunciar que les obres de les grades no es podrien realitzar aquest estiu per la manca de pressupost.

Comentaris
To Top