Ciutat

L’R4 redueix la seva freqüència de trens aquest 10 de juny

L’entitat Promoció del Transport Públic (PTP) critica que s’apliqui un horari reduït a tota la línia, malgrat que només sigui festa a Barcelona

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies a l'estació de Sabadell Sud / ÓSCAR ESPINOSA

Les línies del servei de rodalia de Barcelona operen aquest dilluns 10 de juny com si fos un dia festiu. Així, l’R4 –amb parada a Sabadell– redueix un terç la freqüència del servei, tot i que només és festa a la capital catalana. A més de l’R4 (Sant Vicenç de Calders – Manresa), la reducció del servei afecta a les línies R1, R2 Nord i R2 Sud, R2, R3, R7 i R8. Als serveis de rodalia del Camp de Tarragona, de Girona i als regionals (R11 a R16), no hi ha cap canvi previst.

La situació amb les línies de rodalies de Barcelona ha motivat les crítiques de l’entitat Promoció del Transport Públic (PTP) que ha denunciat en un comunicat “que els viatgers que treballen o estudien a la resta dels 296 municipis inclosos en el sistema integrat de l’àrea de Barcelona no disposin dels servei habitual en dia laborable”. Per a la PTP “resulta paradoxal que el mateix govern que fa pocs dies ha declarat l’emergència climàtica, prengui ara una decisió que obliga a molts usuaris del transport públic a modificar els seus hàbits o a substituir el transport públic pel vehicle privat”.

Fonts de Rodalies de Catalunya, que depèn de la Generalitat, han indicat que la mesura no és excepcional i que sempre que és festiu a Barcelona el servei s’adapta a la demanda; i que aquesta és molt semblant a la d’un dia no laborable. Les mateixes fonts han recordat que Rodalies “gestiona pressupost públic” i que té la responsabilitat d’adaptar l’oferta als hàbits dels usuaris. D’aquesta manera, indiquen, els serveis regionals on sí que hi ha demanda (a regionals de costa o rodalies de ciutats on és laborable) no s’ha canviat l’horari dels trens.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top