EDITORIAL

Una espera que ha d’acabar

12 anys. És el temps que ha esperat la família de la dependenta de la sabateria Acín Ana María Milán per tenir una resposta sobre l’assassinat. La seva mort havia quedat sense resoldre fins ara, quan un bri d’esperança
–gràcies a la investigació dels Mossos d’Esquadra– ha permès la detenció del presumpte autor dels fets. La determinació de la policia catalana ha donat una resposta a un crim, el qual ara hem pogut saber que havia estat més cruel encara: l’Ana María hauria mort per l’impacte d’una bombona de butà per part d’un lampista que l’hauria intentat agredir sexualment, segons les hipòtesis policials.

L’acarnissament del crim i les proves que suggereixen la implicació de l’investigat són tals que la justícia hauria de respondre amb cautela proporcional i reconsiderar la seva llibertat provisional. De la mateixa manera que els jutges han de prendre decisions justes, també ha de seguir un procediment just: per això, hauria estat desitjable que l’advocat de la família es pronunciés sobre les mesures cautelars. Ell és la veu dels familiars i també la veu de l’Ana María, una dona assassinada el 28 de febrer del 2007. Ara fa 12 anys. I per això cal fer justícia.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top