Ciutat

Centenars de persones exigeixen l’absolució dels presos

Un grup de manifestants, avui, al Racó del Campanar / VICTÒRIA ROVIRA

No soc independentista, però estic aquí per defensar els drets i llibertats del meu poble”. Cristina Fuentes és una de les manifestants que s’ha aplegat aquesta tarda per denunciar el que consideren una “farsa” de judici i que han titllat de “vergonyós”. Amb ella, centenars de sabadellencs s’han concentrat al Racó del Campanar per exigir l’absolució dels dotze dirigents independentistes encausats, una protesta convocada pel PDECat, ERC, la CUP, l’ANC i Òmnium Cultural sota el lema L’autodeterminació és un dret, no un delicte.

Amb pancartes que clamaven la “llibertat”, dels “presos polítics”, estelades i un gran rètol que demanava “tombar el règim”, els concentrants han volgut demostrar la seva indignació l’últim dia del judici pel referèndum de l’1 d’octubre. “Fa mal haver arribat fins aquí, però hem de reaccionar davant una injustícia tan evident”, lamentava el Pau Martí, un altre dels allà presents.

Els parlaments

“El judici a l’1-O s’ha deixat vist per sentència i constatem que efectivament ha estat un escarni, un atemptat a la democràcia, als drets socials i polítics”, resava el manifest. El text també criticava “les contradiccions dels testimonis” a més de les “mentides dites en seu judicial” i etzibava contra les acusacions, que s’han refermat en la petició de pena per tots els encausats.

El portaveu d’ERC de Sabadell, Juli Fernàndez, ha posat sobre la taula la “indignació” i la “ràbia” i ha instat els sabadellencs a “canalitzar” aquests sentiments cap a la “perserverança i el compromís”. El republicà ha conclós el seu discurs amb un eufòric “salut i llibertat”, que els concentrants han respost amb crits d’ “unitat”.

Per la seva banda, Francesc Baró, en representació de Junts per Sabadell ha recordat “el patiment dels familiars dels empresonats” i ha assegurat que durant aquest judici, “s’han jutjat a dos milions de persones”. A aquestes afirmacions s’hi han afegit les entitats Sabadell per la República, ANC, Òmnium Cultural, Alcem-nos i els CDR.

Crítiques col·laterals

Durant els parlaments, Arnau Rojas, en representació de la CUP, ha deixat anar un tret col·lateral contra Podem. “El 15-M  va propulsar una generació que va implicar-se socialment en la lluita col·lectiva”, ha dit “i aquest moviment, a Sabadell, es troba insultat per una candidatura que ha decidit vendre’s per una regidoria i tornar Sabadell a mans de qui la van embrutar”, ha disparat.

Comentaris
To Top