Ciutat

L’assemblea de Podem ratifica l’acord per govern amb el PSC a Sabadell

L’assemblea ciutadana de Podem Sabadell ha ratificat el pacte amb el PSC. Minuts abans de la votació, la direcció ha suspès 36 militants díscols

Morell, al fons, en la presentació de l'acord amb el PSC / Lluís Franco

Sí a l’acord amb els socialistes. L’assemblea ciutadana de Podem Sabadell ha ratificat el Pacte de la Concòrdia, que li permetrà govern amb el PSC aquest mandat. Ha estat en una votació realitzada aquesta tarda, que ha acabat amb un resultat contundent: 53 vots a favor, 2 en contra i 6 abstencions.

L’assemblea ciutadana és l’organisme de Podem que ha de ratificar aquest tipus d’acords de govern amb altres formacions polítiques. Es va convocar ahir pel vespre, després que Morell ja hagués signat l’acord amb el PSC. Es considerava doncs que la consulta a la militància era el darrer pas per consolidar la votació del proper dissabte i ara amb el vot favorable es pot afirmar que la socialista Marta Farrés serà la propera alcaldessa de Sabadell.

El proper dissabte, en el ple de constitució del nou Ajuntament, Farrés rebrà mínim 11 vots dels 27 regidors electes, els del PSC i de Podem. Tot i que no és la majoria absoluta, en no haver cap alternativa que sumi 14 regidors, l’alcaldia serà pels socialistes.

Depuració a Podem

Podem Catalunya ha obert un expedient disciplinari a 36 membres de la formació i els ha suspès provisionalment de militància durant un any aquest tarda, a l’espera que ho ratifiqui la direcció espanyola de Podem.

Ho ha fet minuts abans de la celebració de l’assemblea local en què s’ha de decidir si es ratifica l’acord de govern amb el PSC. Tots els podemistes suspesos –més de tres desenes– han format part de les llistes de Sabadell en Comú i Ara Sabadell. Fonts de la direcció local han explicat que aquest és el motiu pel qual no han pogut participar en l’assemblea.

Missatge enviat als militants díscols aquesta tarda, minuts abans de l’assemblea / A.A.

Aquest fet ha provocat una forta discussió entre els díscols i la direcció de la formació a l’entrada de la sala d’actes de Cal Balsach, on s’ha celebrat l’assemblea.

En declaracions al D.S., alguns dels militants suspesos es queixaven de no haver pogut participar en la votació. “És quasi bé una purga estalinista“, explicava un d’ells. Els militants van ser notificats ahir de l’assemblea i avui, a escassos quaranta minuts de la reunió plenària, han rebut un missatge en què se’ls notificava de la suspensió de militància. “S’ha volgut manipular la votació“, apunta Fernando Fracisco, un dels podemistes afectats per la depuració.

“Nosaltres volíem la unitat. I això no és esquerra ni és unitat ni és res“, explica Juan Pedro Solano, que es presentava en la candidatura de Sabadell en Comú però que milita a Podem. “Se’ns ha volgut apartar perquè pensem diferent”, afegeix aquest militant. Un altre militant, Manuel Montenegro, s’afegeix a aquesta crítica: “No s’accepta la discrepància”, sentencia.

Aquest és el document íntegre que s’ha fet arribar als inscrits suspesos vinculats a Ara Sabadell:

Comentaris
To Top