Publicitat
Ciutat

Una via verda unirà Sabadell i Bellaterra

El camí pedalable que connecta Bellaterra amb Sant Quirze ja està gairebé acabat

Un dels trams acabats de la via verda, al terme municipal de Sant Quirze del Vallès / CEDIDA

L’Ajuntament de Sant Quirze va anunciar fa uns dies que les obres de prolongació de la via verda pel seu terme municipal ja estan en la seva fase final. Segons va indicar el consistori veí, només mancaria el permís de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per començar la construcció del pont que ha de permetre connectar amb la ciutat de Sabadell. Part d’aquest tram es troba molt proper a l’aeroport i afectaria el seu espai aeri, fet pel qual s’han enrederit els treballs finals.

Segons l’Ajuntament de Sant Quirze, la resta del recorregut (de prop de dos quilòmetres) ja està gairebé enllestit. Ja és transitable, de fet, el tram entre el passeig del Colomer (a prop de l’estació dels FGC) i el carrer de Menorca (fins a la deixalleria municipal). Quan s’instal·li el pont, l’itinerari quedarà unit amb el carrer de l’Oreneta i, per tant, amb Bellaterra.

L’objectiu de la via verda –o camí verd– és permetre que ciclistes i vianants transitin entre les principals ciutats del Vallès Occidental: Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola, Bellaterra –per on transcorre la majoria del camí ja construït–, Sant Quirze i Sabadell. El projecte definitiu podria habilitar entre sis i vuit quilòmetres de via pedalable al bell mig de la comarca.

La construcció del camí a Sant Quirze formava part dels pressupostos participatius de l’any 2016 i comptava amb 200.000 euros de pressupost, però la seva execució s’ha anat retardant, segons informa BellaterraDiari. El tram final de l’obra està licitat per 99.115 euros.

La connexió entre Sant Quirze i Sabadell compta amb una ajuda del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), atorgat recentment pel departament de Territori i Sostenibilitat a ambdós municipis. L’execució del projecte, però, resta a l’espera del vistiplau d’AESA per a la construcció del pont.

Publicitat
Comentaris
To Top