Publicitat
Ciutat

Artesania, esport i molta diversió a la Festa Major de Ca n’Oriac

Centenars de sabadellencs gaudeixen de desenes d’activitats de la Festa Major del barri

Un nen gaudint de la festa de l'escuma / VICTÒRIA ROVIRA

La Festa Major de Ca n’Oriac ha estat carregada d’activitats, tallers i espectacles per a gaudir sols o en família. Donava el tret de sortida el passat divendres amb un gran ball popular i unes tradicionals havaneres. A partir d’aquí, activitats com a la competició de futbet, un concurs de graffiti i, fins i tot, salts en llits elàstics s’han anat desenvolupant al llarg dels tres dies concentrant a centenars de persones.

La Fira Artesanal, en concret, ha cridat l’atenció dels sabadellencs i sabadellenques . Organitzada per l’entitat Happy Events, la fira s’ha disposat per tota l’avinguda Matadepera des de dissabte. Aquesta acollia a desenes de botiguers que exposaven el seu millor material: formatges, embotits, productes facials, dolços, bijuteria i molt més.

Malgrat estar en un lloc concorregut i molt transitat pels ciutadans, la fira no ha tingut l’èxit comercial que s’esperava. Així ho ha explicat la dependenta de la parada Embotits Cabanes, Núria Andreu. Assegura que, tot i que passen centenars de persones al llarg del dia, pocs compren algun producte. Aquesta mateixa parada també va estar present al Medievàlia celebrat al maig i assegura que allà “sí que va tenir moltes vendes”. “Vaig vendre més de 105 kg d’embotit i aquí, amb prou feines arribo a les 10 peces”, explica.

Una situació molt semblant succeïa un parell de parades més avall. El Quique de Taberna mirava el rellotge preocupat per la poca afluència de gent. “A aquestes hores hauria d’haver vingut més gent”, confirma. Amb unes grans brases, cuinaven al carrer tota mena de carns però només un parell de famílies gaudien de l’àpat. Esperava, això sí, que més gent s’animés a dinar.

/ VICTÒRIA ROVIRA

Mentrestant, centenars de nens i nenes esperaven amb ganes l’inici de la festa de l’escuma. Les altes temperatures demanaven una mica d’aigua i diversió a la plaça del Pi. De fet, han estat molts els que no han volgut esperar més i s’han cabussat a la font de la plaça. L’escuma però, s’ha fet esperar. Pels volts del migdia, un gran sortidor situat a l’escenari ha començat a llençar litres i litres d’escuma a tots els assistents. Alguns jugaven tirant-se l’escuma entre els amics i d’altres, simplement, intentaven omplir-se d’escuma tant com poguessin.

La festa ha continuat durant més de mitja hora emplenant la plaça de petites muntanyes sabonoses.

UNA FESTA MAJOR AMB NOVETATS

La Fira Artesanal com la festa de l’escuma són esdeveniments ja tradicionals a la Festa Major de Ca n’Oriac. Enguany, la novetat ha anat de la mà de l’escola Ca n’Oriac que ha organitzat la primera cursa popular; la cursa dels Pocavergonya.
Amb aquest nom tan peculiar, centenars d’alumnes del centre s’han presentat de bon matí prop del Parc del Nord per a començar amb la diada esportiva. Per davant, 1919 metres a recórrer. La xifra no és pac aleatòria. Segons un dels professors del centre, Sergio Torres, la distància fa referència a l’any en el qual es va fundar la Colla de Sabadell i avui, volien fer-ne un homenatge. La cursa no era de caràcter competitiu i, per aquesta raó, no hi ha hagut guanyadors.

/ VICTÒRIA ROVIRA

Els quasi dos kilòmetres han portat als nens i nenes al parc situat al costat de l’escola Miquel Carreras. Alguns corrien i d’altres caminaven amb les Forques de Can Deu que amenitzaven el matí a cops de tambor. Un cop allà, l’Agrupació de Veïns de Ca n’Oriac ha proveït als joves de bosses, aigua i petites medalles per a tothom. A més a més, també han gaudit d’un tros de coca.

En paraules de Torres, els alumnes s’ho han passat “d’allò més bé” i estan segurs que l’any que ve els “Pocavergonya” tornaran a sortir al carrer.

Galeria: Ca n’Oriac gaudeix de la Festa Major del barri

Publicitat
Comentaris
To Top