Ciutat

El Medievàlia transporta Sabadell a l’Edat Mitjana

Un artesà treballant a una de les parades del Medievàlia / VICTÒRIA ROVIRA

Durant tot el cap de setmana, els voltants del Mercat Central de la ciutat han reviscut l’època medieval. Al més pur estil de l’edat mitjana, milers de sabadellencs han gaudit de les desenes de parades, activitats i actuacions que oferia el Medievàlia. La fira no va començar pas amb bon peu; el divendres un bon ruixat donava la benvinguda advertint més pluges durant el cap de setmana.

Malgrat això, el dissabte va lluir el sol i la fira va ser un èxit d’assistència total. D’espelmes aromàtiques fins a la bijuteria passant per formatgeries i parades de joguines de fusta. Tot artesanal. Per aquesta raó, el nombre de vendes ha estat molt positiu. El Jordi de la carnisseria Can Jordi explicava que els assistents “aprofitaven l’ocasió per a comprar productes de proximitat”. Segons el carnisser, el bull i els fuets han dos dels productes més comprats. D’altra banda, la bijuteria també estava sent tot un èxit de vendes. La Clara de la bijuteria Plataforma explica que, malgrat les pluges de divendres, la gent s’animava a passejar per la fira “i emprovar-se algunes joies”.

No podien faltar els cavallers amb armadura i espasa passejant per tota la fira, cosa que feia que els més petits també volguessin tenir la seva espasa o fins i tot, l’escut. El Gerard li demana a la seva mare una espasa blava a conjunt amb l’armadura també blava. El Joan, el propietari de la tenda de joguines de fusta, li col·loca l’espasa al voltant de la cintura com un autèntic cavaller. Explica que venen molts nens petits demanant alguna joguina “però sobretot espases i arcs”.

Aprofitant el bon temps, són molts els que decideixen descansar i menjar alguna cosa a les braseries de la fira i acabar de gaudir així, d’un cap de setmana medieval.

Galeria: Artesans i cavallers, els grans protagonistes de la fira Medievàlia

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top