Publicitat
Esports

La Junta del Centre d'Esports aprova una nova ampliació d'1,8 milions

Esteve Calzada va explicar que l'ampliació és clau pel futur del club/Lluís Franco

Segona operació-acordió en marxa. La Junta Extraordinària d'accionistes del Centre d'Esports-SAD, celebrada a la sala de premsa Miguel Quereda de l'Estadi creualtenc amb el 93,03 per cent de l'accionariat representat, va aprovar la reducció del capital social a 128.880,50 euros, per compensar pèrdues de la societat mitjançant la disminució del valor nominal a 30 cèntims d'euro de totes les acciones actuals. D'altra banda, es va activar una ampliació de capital per un import màxim d'1,8 milions d'euros mitjançant l'emissió de 6 milions de noves accions iguals, indivisibles i acumulables, de 30 cèntims d'euro de valor nominal cadascuna d'elles.

L'import de l'augment podrà ser satisfet mitjançant compensació de crèdits o aportacions dineràries i desemborsat amb la subscripció, respectant el dret de subscripció preferent dels actuals accionistes. De totes maneres, l'operació sembla obrir la porta de bat a bat pel nou inversor que es convertiria així amb el nou màxim accionista de l'entitat. Tot plegat té com a objectiu restablir l'equilibri entre capital social i el patrimoni net de la societat. L'advocat i conseller Luis Salas va insistir que "el club continua en situació de dissolució i estem fent totes les actuacions per evitar-ho". La fórmula ha estat reduir el capital social de manera progressiva, "però encara seran necessàries més ampliacions de capital per poder equilibrar el patrimoni net que ha passat de -11 milions d'euros a -3 milions".

D'altra banda, en la Junta Ordinària es van aprovar els comptes anuals corresponents a l'exercici 2017/18, amb el dèficit 786.000 euros que ja es va dir en l'anterior Junta, així com la gestió dels administradors i l'acta de la junta.

Moments de tensió

Com ja va passar en la Junta del mes de desembre, no van faltar moments de tensió entre l'actual president Esteve Calzada, convertit en màxim accionista de manera àmplia després de rebre el suport de la Fundació de l'Esport i petits accionistes, i l'anterior president Antoni Reguant, en representació de l'empresa de Binèfar Viacron (ara amb el 12,79 per cent). Reguant va repetir l'estratègia i va anunciar la impugnació de la Junta argumentant possibles defectes en el Registre i que la reducció i ampliació s'havien de fer per separat. També es va referir a l'oferta de 500.000 euros que va fer a Calzada, rebutjada per "falta de credibilitat" segons l'actual president. La va fer una societat inactiva.

Tot plegat en un ambient tens i que va provocar crítiques de part d'alguns accionistes cap a l'expresident Reguant. "Si tant vol el club, ara pot invertir en la nova ampliació de capital", li va dir l'accionista Manel Sabés. També l'expresident Josep Manel Piedrafita o Jaume Oliver van defensar l'actuació de Calzada posant en entredit a Reguant, que es va quedar totalment sol en el seu plantejament.

Veurem si la impugnació té recorregut, però Calzada va advertir que "si afecta negativament les negociacions amb el nou inversor, ho haurem d'explicar i també les possibles conseqüències. Tenim molt clar que la viabilitat del club passa per aquest nou inversor i veiem un bon futur si es concreta en els pròxims dies".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top