ESPORTS

Lucas Viale lidera el campus futbolístic més especial

L'exjugador del Centre d'Esports, Lucas Viale, és el director del Campus/Ll. Franco

Sabadell acollirà la primera estada futbolística per a persones amb diversitat funcional i intel·lectual a les instal·lacions d’Olímpia. La Fundació Catalana de Futbol, presidida per Pere Guardiola, és la impulsora i qui finança al 100% aquesta iniciativa pionera que tindrà la nostra ciutat com escenari. L’exjugador del Centre d’Esports Sabadell i ara al Llagostera, Lucas Viale, és l’ideòleg i director del projecte. “A Catalunya mai s’havia fet una cosa així i em sento molt orgullós d’estar-hi al capdavant.

Qualsevol jugador d’un club de futbol té on escollir a l’estiu, però aquestes persones no tenen opcions. Per això vam decidir oferir-los un campus d’una setmana (de l’1 al 6 de juliol) perquè puguin fer el que més els agrada, jugar a futbol”, ha explicat Viale, que ha afegit: “El nostre objectiu serà crear una atmosfera futbolística perquè se sentin com a professionals. Volem que sigui un campus que serveixi de referència i tingui continuïtat”.

Escenari idoni

El Complex Poliesportiu Olímpia en serà l’escenari. Segons Lucas Viale, “reuneix les condicions que buscàvem. Té més d’un camp de futbol, piscina al costat i l’afegit de l’Estadi Creu Alta, on farem la cerimònia de clausura, és un gran al·licient pels participants”. A més de futbol, hi haurà un grapat d’activitats més: un espectacle de màgia, un taller de realitat virtual amb ulleres 3D, inflables de futbol 3×3, pel·lícules i una visita al Museu del FC Barcelona per cortesia de la Fundació del club blaugrana.

Lucas Viale ha escollit el seu grup de treball, amb exfutbolistes com el seu germà Manu, Eloi Fontanella o Manel Gómez; Eva Olid (futbol inclusiu del CE Sabadell) o Marc Fuentes, un noi amb paràlisi cerebral que és entrenador titulat.

El campus vol convertir-se en un vehicle d’integració real. Hi ha acords amb el CIPO de Sabadell o la Fundació Fupar de Terrassa per sumar personal. Viale considera que “l’objectiu és tancar un cercle que faci únic aquest projecte”.

Publicitat
Comentaris
To Top