Oci i cultura

Titiritrans: el teatre social que ensenya i divulga

Un moment de la representació de l'espectacle / Cedida

El teatre té la capacitat d’anar més enllà d’entretenir. També pot servir per ensenyar i divulgar idees i històries. I aquest és un dels objectius de Titiritrans. La companyia va néixer com a projecte de Metges del Món, amb el propòsit de crear un espai de teatre social on donar paraula i visibilitat a dones transsexuals en situació d’exclusió social. A partir d’aquest taller de teatre, iniciat ara fa tres anys, va començar el que ara és aquesta companyia de teatre que pretén donar a conèixer i explicar les històries de les seves integrants.

D’aquí en va sortir ‘¿Estas son las cosas con las que tenemos que aprender a vivir?’, l’espectacle que les integrants del taller van acabar transformant en una obra teatral. La funció es representarà avui dissabte 22 de juny al Teatre El Ciervo i es farà amb taquilla inversa. A més, tots els beneficis aniran al projecte de la companyia Titiritrans.

Elisabeth Colomer, voluntària de Metges del Món i ajudant de direcció de l’espectacle, explica que l’obra va sorgir de les històries personals de les dones transsexuals en exclusió social del mateix projecte. “Vam decidir agafar les improvisacions i experiències que havien sorgit durant els dos primers anys d’assajos i els vam transformar en un espectacle”, explica Colomer.

Es tracta d’una obra curta, de poc més de mitja hora, però que ha anat variant al llarg del temps. Colomer assenyala que han anat afegint noves anècdotes i situacions que les dones han anat patint. Però l’espectacle no s’acaba aquí, ja que després hi ha una postfunció en què les protagonistes parlen amb el públic. “Primer costa una mica, però al final la gent comença a preguntar molt. Realment hi ha moltes ganes de saber coses perquè hi ha força desconeixement sobre aquests temes”, afirma Colomer.

L’obra ‘¿Estas son las cosas con las que tenemos que aprender a vivir?’ es podrà veure avui dissabte a les 20 h i funcionarà amb el mètode de taquilla inversa

Comentaris
To Top