Ciutat

La teràpia aquàtica per als infants arriba al Parc Taulí

A partir d’avui l’Hospital Parc Taulí començarà a implementar la teràpia aquàtica a infants pacients del Centre d’Atenció Precoç. Aquesta teràpia es durà a terme a les piscines d’infants del Club Natació gràcies a un conveni entre l’hospital i la Fundació del Club Natació Sabadell. Aquest acord servirà perquè l’hospital pugui implementar aquesta teràpia als nens del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) que ho necessitin. Aquest treball aquàtic se sumarà al treball fisioterapèutic que els pacients ja feien fins ara.

La doctora Montserrat Torra, coordinadora del CDIAP, ha destacat la importància d’aquest projecte, i assegura que la teràpia ofereix una millora en els tractaments de problemes de la psicomotricitat. “L’aigua és exigent en l’àmbit motriu i obliga el cos a trobar maneres de reequilibrar-se i moure’s”, ha explicat. A més, el treball va més enllà de la part motriu, ja que també té un component emocional molt important per als infants. “És un espai d’interacció entre els nens i també entre pares i fills que molts infants no tindrien en un altre àmbit”, assegura la coordinadora del CDIAP.

La presentació del conveni ha comptat amb representants tant del Taulí com del Club Natació i de la seva fundació. I també amb la mare d’un infant que es beneficiarà d’aquesta teràpia, que ha agraït la feina feta des de l’hospital i des de la fundació.

Claudi Martí, president del Club Natació, ha valorat molt positivament el projecte i ha assegurat que participar en iniciatives com aquestes “és un plaer i un honor” per al Club. Martí també ha destacat la importància de transmetre valors i moltes altres coses des d’institucions com el CN Sabadell.

L’equip del CDIAP, al costat dels membres de la Fundació i dels esportistes del CN Sabadell / Foto: D.S.

Un nou cotxe per als infants

L’acte també va servir per presentar el nou cotxe elèctric que es destinarà a l’àrea de Pediatria per ajudar a humanitzar l’hospital i per portar els nens cap a les sales d’operacions. El cotxe també ha estat pagat per la fundació i l’entrega l’han fet una vintena d’esportistes d’elit del Club Natació.

Comentaris
To Top