Ciutat

Què hi feia una delegació xinesa aquest dissabte a Sabadell?

Representants de la ciutat de Guanghan han visitat el consistori i les instal·lacions de l'aeroport

La comitiva xinesa, a l'aeroport de Sabadell, guiats pel seu director Juan Crespo / LLUÍS FRANCO

Una representació de la ciutat xinesa de Guanghan ha estat de visita a Sabadell aquest cap de setmana. Situada a la regió de Sichuan, Guanghan no té aparentment res en comú amb la nostra ciutat. És més rural i gran que Sabadell, té més del doble d'habitants que la co-capital vallesana (tot i que només una petita part viu a la zona urbana) i econòmicament depèn, sobretot, del turisme i l'indústria farmacèutica. Tot i això, Sabadell i Guanghan tenen un punt en comú: els seus aeroports.

"Hi ha molts paral·lelismes entre l'aeroport de Guanghan i el de Sabadell", destaca Daniel Ventura, president de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, "com nosaltres, també ells es dediquen en gran mesura als vols-escola". La ciutat xinesa és seu de la Civil Aviation Flight University of China, una institució dedicada a la formació de pilots comercials i controladors aeris. És, de fet, l'entitat del sector més important del país, amb més de 20.000 alumnes.

La delegació xinesa ha arribat a Sabadell convidada pel mateix Daniel Ventura i la Barcelona Flight School, provinents del Salon du Bourget, a París, la fira d'aviació més important d'Europa. Entre els seus interessos: conèixer la infraestructura de l'Aeroport de Sabadell i les activitats de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell. "Sempre molt positiu per nosaltres compartir els nostres coneixements sobre el sector aeronàutic i aeroportuari amb altres agents d'aquest àmbit; i també saber com funcionen les coses lluny d'Europa", ha indicat al D. S. el director de l'aeroport, Juan Crespo.

Publicitat

Visites institucionals

Aquest dissabte al matí, l'alcaldessa Marta Farrés i part del seu govern han rebut al consistori els representants de Guanghan, encapçalats pel seu alcalde, Du Shangwu. Han compartit obsequis i s'han fet la tradicional foto de família a les escales de l'Ajuntament. A l'Aeroport de Sabadell, la delegació ha estat rebuda pel director de les instal·lacions, Juan Crespo, que els ha fet una visita guiada. Després, acompanyats de Daniel Ventura, han visitat les instal·lacions de la Barcelona Flight School.

Segons ha pogut saber el D.S., la delegació ha quedat especialment interessada en les bones connexions de l'aeroport de Sabadell amb Barcelona. Com Sabadell, Guanghan es troba a escassos 20 quilòmetres de la seva capital de província; però no compta amb una estació de tren tan propera com en el cas de la nostra ciutat, ni tampoc amb una connexió tan directa amb una carretera important com és la C-58. També s'han interessat pels tallers que hi ha al mateix aeroport vallesà, així com els hangars de reparació que existeixen a la infraestructura. Sobre la taula, a més, han quedat possibles convenis de col·laboració en matèria de formació de pilots, sobre la qual els xinesos han estat preguntant amb interès.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top