Oci i cultura

El Vallès lidera les nominacions als premis de videojocs del Gamelab 2019

Detall d'una il·lustració promocional del videojoc 'Gris', de Nomada Studio / CEDIDA

Els Premis Nacionals del Videojoc s’entreguen cada any durant el congrés internacional Gamelab, que se celebra a L’Hospitalet de Llobregat. Els guardons reconeixen els millors jocs desenvolupats a Espanya durant l’any anterior. L’edició d’enguany d’aquest esdeveniment tindrà lloc aquesta setmana -del 26 al 28 de juny, a l’hotel Hesperia Tower-, i dos dels favorits entre els nominats als guardons són creadors vallesans.

L’artista terrassenc Conrad Roset és l’ànima al darrere de Gris, el joc amb més nominacions als Premis Gamelab 2019, un total de vuit. Es tracta d’un videojoc de plataformes oníric i ple de bellesa amb el qual Roset -conegut principalment pel seu treball al camp de la il·lustració- entra dins el món del gaming. L’artista s’ha aliat amb més professionals, com l’Adrián Cuevas, per crear Nomada Studio i dur a terme aquesta fusió d’art i videojoc.

Amb tres nominacions, el sabadellenc Carlos Coronado és un altre dels favorits als Premis Gamelab 2019. Creador multifacètic -s’encarrega de tot, des de la programació al disseny de nivells o l’apartat gràfic-, Coronado acaba de publicar Koral, un videojoc ecologista que busca conscienciar sobre el mal que els humans estem causant als coralls sota l’oceà.

Els premis del Gamelab es coneixen col·loquialment com a puces -per la forma de les estatuetes- i destaquen categories com l’art, el disseny de joc, l’àudio, la direcció artística o la narrativa, així com les millors produccions en cada plataforma: consola, PC i mòbil. Els premis inclouen també dues categories especials per a potenciar el treball dels projectes més joves: els premis al millor joc novell i al millor projecte d’estudiants.

Dos videojocs amb arrels sabadellenques a l’Indie Hub

Roset i Coronado no seran, però, els únics creadors de la comarca presents al congrés. A més dels premis, el Gamelab inclou una àrea d’exhibició on els desenvolupadors poden mostrar els seus projectes a la premsa i a la resta de professionals. Dins aquest espai, batejat com a Indie Hub, es podran provar dos jocs amb arrels sabadellenques: 3 Minutes to Midnight Professor Lupo and his Horrible Pets.

El primer és l’opera prima de Scarecrow Studio, una empresa amb seu a Sabadell creada per Jan Serra. “Vaig créixer amb els jocs de LucasArts, com Monkey Island o Day of the Tentacle, i vull crear-ne un que et faci viure aquelles mateixes sensacions”, explicava Serra al D.S. fa uns mesos. 3 Minutes to Midnight beu de la tradició del point and click –un gènere clàssic molt centrat en la història i en puzles basats a combinar objectes de forma creativa– i l’actualitza per fer-ho atractiu per al jugador del 2019.

Professor Lupo and his Horrible Pets, per la seva banda, és la nova proposta de l’estudi Beautifun Games, després de Nihilumba Megamagic. Beautifun Games van començar la seva aventura a Sabadell i actualment tenen la seu a Terrassa. El joc -que sortirà a la venda l’11 de juliol per a Nintendo Switch i PC- ens posarà dins la pell del becari d’un científic boig obsessionat per col·leccionar totes les espècies d’alienígenes de la galàxia.

Aquests dos títols optaran al premi al millor videojoc presentat dins l’Indie Hub. El guardó -organitzat per l’Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Software d’Entreteniment (DEV)- serà entregat al joc més votat, i està dotat amb 2.000 euros i dos passis de conferència per a la pròxima edició de Gamelab.

El Gamelab és un dels esdeveniments principals de la indústria del videojoc a Catalunya, on -segons el Llibre Blanc de la Indústria Audiovisual- en sis anys s’ha doblat el nombre d’empreses dedicades. En aquest temps, la facturació del sector ha passat de 70 a 370 milions d’euros. Quant a llocs de treball, de 983 s’ha arribat l’any 2018 als 3.000 (amb un 17% de dones), i el nombre d’estudiants d’aquestes matèries ha crescut de 324 alumnes a 14.000.

Comentaris
To Top