Oci i cultura

El ‘clown’ de Mireia Miracle: tendresa, riures i reflexió per a tothom al Fresc d’aquest dissabte

Un viatge, moltes maletes i   una frontera. Amb aquesta premissa, Mireia Miracle desenvolupa el seu clown a Rojo, un espectacle que pretén divertir i fer riure a tota la família però que no fuig de la reflexió i de fer pensar al seu públic. “A Rojo busco crear un diàleg entorn la frontera i tot el que comporta”,  explica Miracle. L’artista planteja un personatge tendre, empàtic i divertit que davant d’un viatge es troba amb una tanca que li impedeix seguir. Des d’aquí passa per tot de moments, alguns més estrambòtics que altres, però convida a pensar en la situació de les fronteres, els límits, i tot allò que ens separa de la resta de la gent.

Segons la creadora, Rojo ha canviat molt des que va començar. “A l’inici era un espectacle més de dansa contemporània i teatre gestual”,  recorda l’artista, que afegeix que  “de  mica en mica vaig anar traient el clown a l’espectacle”.  “M’he anat adaptant en funció de les reaccions del públic”, explica Miracle, que afegeix: “Mai s’havia plantejat omplir-me la cara de farina en un espectacle”. Però com va veure que funcionava, ho va implementar.

La reflexió no la deixa només per als adults, ja que assegura que el missatge que busca transmetre també arriba als més petits. “Em sorprèn de tot el que els nens arriben a entendre i el rerefons que acaben veient”, assegura. 

L’oportunitat per riure i veure si el clown de Rojo aconsegueix traspassar la seva frontera i arribar al final del viatge serà dissabte al Fresc a les 19 h. A més, serà totalment gratuït.

Comentaris
To Top