Publicitat
Oci i cultura

La sabadellenca Montse Barderi guanya el 52è Premi Prudenci Bertrana

L'escriptora és la primera sabadellenca en obtenir aquest guardó, un dels més importants del panorama literari català

L’escriptora i filòsofa sabadellenca Montse Barderi, a un carrer de la ciutat / ÓSCAR ESPINOSA

Els darrers dotze mesos han estat una bona collita per a l’escriptora i filòsofa sabadellenca Montse Barderi. Va encetar el període publicant Dones úniques -una col·lecció de biografies feministes de les protagonistes silenciades de la història catalana-, i el tanca guanyant un dels premis més importants de l’actualitat literària.

Ahir, divendres, el Grup 62 va fer públics els guardonats dels Premis Literaris de Girona, i va anunciar que la novel·la La memòria de l’aigua, de Barderi, havia estat escollida triomfadora del Premi Prudenci Bertrana. El guardó arriba enguany a la seva 52a edició i actualment està dotat amb 30.000 euros.

Malgrat que els guanyadors d’aquests premis no poden parlar en públic de les obres guardonades fins al 17 de setembre -quan tindrà lloc la Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana, a Girona-, s’ha avançat que La memòria de l’aigua gira al voltant del destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món.

Publicitat

En total, 51 obres optaven al guardó, i la guanyadora va ser escollida per un jurat constituït per Xavier Cortadellas, Gemma Lienas, Care Santos, Albert Villaró i Glòria Gasch. Abans d’obrir-se la plica, el jurat havia premiat una novel·la titulada Amniòtic i signada sota el pseudònim Lina Humbert. Barderi és, també, la primera sabadellenca que guanya aquest premi.

A més del llibre publicat i d’aquest recent guardó, Barderi exerceix actualment com a comissària de l’Any Teresa Pàmies, i coordina les activitats organitzades per tot Catalunya en homenatge al centenari del naixement de l’autora d’Amor clandestí o Gent del meu exili.

Assaig, poesia i literatura juvenil

A més del guardó per a Barderi, el Grup 62 va revelar també la resta de guardonats dels Premis Literaris de Girona. Ferran Sáez Mateu va guanyar el 40è Premi Carles Rahola amb l’assaig La vida aèria; Ramon Cardona Colell, el 42è Premi Miquel de Palol de poesia amb Tocat i enfonsat, i Lluís Prats, el 34è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil amb la novel·la Kambirí di lampedusa. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top