Publicitat
Oci i cultura

La sabadellenca Montse Barderi guanya el 52è Premi Prudenci Bertrana

L’escriptora és la primera sabadellenca en obtenir aquest guardó, un dels més importants del panorama literari català

L’escriptora i filòsofa sabadellenca Montse Barderi, a un carrer de la ciutat / ÓSCAR ESPINOSA

Els darrers dotze mesos han estat una bona collita per a l’escriptora i filòsofa sabadellenca Montse Barderi. Va encetar el període publicant Dones úniques -una col·lecció de biografies feministes de les protagonistes silenciades de la història catalana-, i el tanca guanyant un dels premis més importants de l’actualitat literària.

Ahir, divendres, el Grup 62 va fer públics els guardonats dels Premis Literaris de Girona, i va anunciar que la novel·la La memòria de l’aigua, de Barderi, havia estat escollida triomfadora del Premi Prudenci Bertrana. El guardó arriba enguany a la seva 52a edició i actualment està dotat amb 30.000 euros.

Malgrat que els guanyadors d’aquests premis no poden parlar en públic de les obres guardonades fins al 17 de setembre -quan tindrà lloc la Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana, a Girona-, s’ha avançat que La memòria de l’aigua gira al voltant del destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món.

En total, 51 obres optaven al guardó, i la guanyadora va ser escollida per un jurat constituït per Xavier Cortadellas, Gemma Lienas, Care Santos, Albert Villaró i Glòria Gasch. Abans d’obrir-se la plica, el jurat havia premiat una novel·la titulada Amniòtic i signada sota el pseudònim Lina Humbert. Barderi és, també, la primera sabadellenca que guanya aquest premi.

A més del llibre publicat i d’aquest recent guardó, Barderi exerceix actualment com a comissària de l’Any Teresa Pàmies, i coordina les activitats organitzades per tot Catalunya en homenatge al centenari del naixement de l’autora d’Amor clandestí o Gent del meu exili.

Assaig, poesia i literatura juvenil

A més del guardó per a Barderi, el Grup 62 va revelar també la resta de guardonats dels Premis Literaris de Girona. Ferran Sáez Mateu va guanyar el 40è Premi Carles Rahola amb l’assaig La vida aèria; Ramon Cardona Colell, el 42è Premi Miquel de Palol de poesia amb Tocat i enfonsat, i Lluís Prats, el 34è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil amb la novel·la Kambirí di lampedusa. 

Publicitat
Comentaris
To Top