Oci i cultura

Mireia Miracle desperta la tendresa del públic amb el seu espectacle “Rojo”

Mireia Miracle durant la seva actuació / LLUÍS FRANCO

L’espectacle de “Rojo” de Mireia Miracle forma part de les desenes de propostes que ofereix el Fresc Festival. Avui era el torn de la pallassa Mireia Miracle amb un espectacle al més pur estil clown. Des de les 19.00 h, el públic (format majoritàriament per nens i nenes) emplenava l’amfiteatre de l’Espai Cultura de la Fundació Sabadell 1859. Amb un vestit llarg vermell a conjunt amb les diverses taques del mateix color que portava a la cara, l’artista ha sortit des d’un costat de l’amfiteatre causant molt d’interès en el públic des d’un principi.

A l’escenari, poca cosa li feia de decoració. Només una maleta buida, una gran capsa i una tanca metàl·lica col·locada al mig. Amb només aquests elements, Miracle ha aconseguit hipnotitzar als més joves sobretot, quan ha aconseguit ficar-se dins de la maleta amb moviments robòtics. A més a més, ha fet dels mocadors de paper i la farina les seves principals armes per a interactuar amb el públic, ja que, a més a més d’omplir-se ella mateixa de farina, també ha empastifat a algun voluntari i ha repartit desenes de mocadors a tots i a totes.

/ LLUÍS FRANCO

El personatge vol conèixer el món a poc a poc, amb tendresa barrejada amb moments de diversió. La tanca metàl·lica però, l’ajuda a descobrir les limitacions. Construeix a l’altra banda d’aquesta la que és la seva nova cosa però això no és suficient. La soledat no li aporta felicitat. Convida a un amic a casa i fins i tot, intenta gaudir d’un affair amorós però ambdues relacions resulten impossibles: des de l’altre costat li és impossible empatitzar i relacionar-se amb els altres.

Aquesta resulta la principal reflexió de l’espectacle, ja que, després de molts intents, la pallassa de vestit vermell aprèn que no pot gaudir dels altres des de la distància. Ho soluciona de la forma més senzilla: escalant i traspassant així la barrera física. El jove públic aprova la seva decisió amb aplaudiments i l’acomiada amb els mocadors blancs que havia repartit prèviament. Miracle els acompanya amb una gran bandera blanca que oneja com a tancament de l’espectacle però també, des del sentit de la pau més tendre.

/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top