Oci i cultura

El Fresc Festival omple Sabadell de cultura durant tot un mes a partir de dimecres

L’estiu són uns mesos durs pel que fa a les propostes culturals a moltes ciutats. Però el Fresc Festival de Sabadell mira de posar-hi remei oferint durant tot un mes una programació cultural de qualitat i variada, en un espai en ple centre de la ciutat i amb un encant especial com són els Jardinets de l’Antiga Caixa.

El festival, que comença aquest dimecres 26 de juny amb ‘La nit dels Musicals’, celebra la seva tercera edició mantenint el format inicial d’omplir la ciutat de cultura durant gairebé tot el juliol.

Des de l’organització, Joan Carles Sunyer, president de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, explica que el plantejament del festival “és molt similar al de l’any passat”. En aquesta ocasió, el Fresc compta amb 28 espectacles que començaran aquest dimecres i acabaran el dilluns 22 de juliol. Es tracta de menys actuacions que l’any passat i també de menys dies de festival. Sunyer indica que aquesta lleugera reducció en la programació es deu al desgast d’un festival tan llarg. “En l’edició passada vam veure que l’última setmana patíem una mica de davallada de públic”, reconeix el president. “És per això que hem volgut compactar una mica el festival”, afegeix.

Àngels Bassas, amb Pep Poblet, seran un dels espectacles de ‘Paraula’ d’aquest any / CEDIDA

Tot i aquests canvis, la programació manté la música com a pilar central amb una gran varietat d’estils per a tots els gustos, i també segueix oferint una oferta de teatre àmplia i d’espectacles familiars. Aquest any, però, s’hi troba una quarta línia de programació que s’engloba sota el concepte de ‘Paraula’, que inclou sessions de poesia, lectures dramatitzades i contes per adults. Tot i que en anteriors edicions ja hi trobàvem espectacles d’aquest ram, en aquesta ocasió els hi han volgut “donar més volada”. “Amb aquesta nova categoria volíem consolidar aquesta aposta d’aquests espectacles”, assenyala Sunyer.

A la programació d’aquest any hi ha noms destacats com Gerard Quintana, Pol Cruells, Eduard Costa presentant L’Últim Indi, Pau Roca amb ‘Les Coses Excepcionals’ o Mishima. I també propostes de quilòmetre zero, una de les apostes del festival, com l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, la Cobla Mediterrània o Il·lús Teatre Orchestra.

El Fresc tanca cartell amb noms com Cesk Freixas, Pol Cruells o Ovella Xao

De moment, el Fresc aconsegueix consolidar la marca, però segueix sent un festival novell amb pocs anys de vida. Segons Sunyer, és difícil dir si el format actual és el definitiu. “El balanç és molt positiu, i anirem veient com encarem futures edicions”, afirma. Tot i sentir-se còmodes en el format actual, cada any busquen millorar i anar-hi afegint novetats.

Unes xifres difícils de superar

Des de l’organització asseguren que el ritme de vendes està sent força bo, però admeten que serà difícil superar les xifres de l’any passat. “Com que hi ha menys espectacles es farà difícil igualar unes xifres tan bones com a l’edició passada”, destaca Sunyer. L’objectiu, però, és que la programació sigui ben rebuda. “Volem que els espectacles estiguin plens i que el públic en surti satisfet, i crec que ho estem fent”, assegura.

L’any passat, el Fresc va aconseguir un 77% d’ocupació a tots els espectacles i un total de 5.500 espectadors, la xifra objectiu d’aquest any. De moment, ja s’ha venut un 40% del total de localitats per a aquesta edició.

Els abonaments per als més fidels

Una altra de les novetats d’enguany és la introducció d’abonaments. En aquesta edició hi ha la possibilitat d’adquirir entrades per ‘packs’, fet que permet aconseguir descomptes en funció de la quantitat que se n’agafin. L’objectiu és premiar el públic més fidel que vol assistir a més d’un espectacle. La rebuda ha estat molt positiva. A Sabadell li esperen 27 dies plens de cultura per a tots els gustos.

Comentaris
To Top