SANT CUGAT

Hora Bruixa denúncia una nova agressió sexual a Sant Cugat

Dues persones pinten "cap agressió sense resposta" a la plaça de la Vila / X.O

Més d’un centenar de persones s’ha concentrat aquesta tarda davant l’ajuntament de Sant Cugat per mostrar el seu rebuig davant d’una presumpta agressió sexual que s’hauria comés el passat dissabte durant la Festa Major. Segons han explicat des del col·lectiu Hora Bruixa, “una noia va ser drogada i agredida sexualment” a prop d’ESADE.

El D.S. ha consultat aquesta informació als Mossos d’Esquadra i a la Policia Local de Sant Cugat, però en cap cas s’ha rebut una denúncia sobre aquests fets. Segons expliquen des del col·lectiu, la denúncia els va arribar a través d’una amiga de la presumpta víctima.

“Nosaltres seguim el criteri que és verídic i, per tant, la fem pública com ella ens demana”, ha explicat Maria Pinos, membre d’Hora bruixa. Tot i això, la presumpta víctima els ha demanat mantenir-se a l’anonimat i no donar detalls. Des del col·lectiu han passat el cas a l’Ajuntament qui posarà a la seva disposició tots els serveis a l’abast.

Des d’Hora Bruixa desconeixen si la presumpta víctima té intenció de presentar denúncia, però entenen que és una decisió seva i que és una situació dura i complexa. “Un cas com el de la manada que ha estat tant escandalós i, que és públic, ha costat tres anys perquè tingués una mica de resposta. Doncs nosaltres entenem que a vegades les dones no vagin a buscar als Mossos d’Esquadra perquè saben que els espera un procés difícil i dur”, ha assegurat Pinós.

Concentració davant l’Ajuntament

En la concentració d’aquesta tarda, Hora Bruixa ha llegit un manifest i s’ha fet una pintada a la plaça de la Vila en la que es pot llegir “cap agressió sense resposta”. Des del col·lectiu feminista lamenten que “a dia d’avui hi hagi homes que continuïn pensant que tenen dret a accedir als nostres cossos sense el nostre consentiment”. Segons expliquen en el mateix document, han fet “visible” aquesta presumpta agressió, per tal de conscienciar i per reclamar s’abordi aquesta problemàtica amb les mesures que calguin.

“Es tracta d’una qüestió urgent que no té la centralitat que mereix, mentre que tothom s’ha omplert la boca parlant de seguretat pel nombre de robatoris”, denuncien al comunicat. En aquest sentit, demanen a l’Ajuntament mesures “que tallin d’arrel la cultura de la violació” com tallers de conscienciació als instituts, eliminar la publicitat masclista, o millorar la il·luminació de les zones fosques.

L’Ajuntament condemna la presumpta agressió

 L’Ajuntament ha rebutjat aquesta presumpta agressió sexual i s’ha posat a disposició de qualsevol dona que hagi patit una agressió a Sant Cugat. “Seguirem treballant perquè aquesta xacra desaparegui de la nostra societat. Tenim un protocol per evitar agressions sexistes i conscienciar la ciutadania”, assegura el consistori al seu perfil de Twitter.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top